Brokkolis-gombás pulykaragu

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 20 dkg barna csiperkegomba
  • 20 dkg fagyasztott brokkoli

Elkészítés

01

A pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A fölhevített olajon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, a húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. Kevergetve 5-6 percig pirítjuk.

02

Közben a gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk, majd a félig puha húsra dobjuk, együtt tovább pirítjuk. Végül a szobahőmérsékleten fölengedett brokkolit is hozzáadjuk, kissé átforrósítjuk, és azon melegében tányérokra szedjük. Önmagában vagy párolt rizzsel kínáljuk.

megosztás