Brokkolis-gombás pulykaragu
Összetevők
- 40 dkg pulykamellfilé
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 kávéskanál szerecsendió
- 20 dkg barna csiperkegomba
- 20 dkg fagyasztott brokkoli
Elkészítés
01
A pulykamellet megmossuk, leszárogatjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A fölhevített olajon a finomra vágott hagymát megfuttatjuk, a húst rádobjuk, megsózzuk, megborsozzuk, a szerecsendióval fűszerezzük. Kevergetve 5-6 percig pirítjuk.
02
Közben a gombát megtisztítjuk, vékony cikkekre vágjuk, majd a félig puha húsra dobjuk, együtt tovább pirítjuk. Végül a szobahőmérsékleten fölengedett brokkolit is hozzáadjuk, kissé átforrósítjuk, és azon melegében tányérokra szedjük. Önmagában vagy párolt rizzsel kínáljuk.