x

Brassói aprópecsenye friss burgonyával

Elkészítési idő
90
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertésszűz
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tv-paprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 kg burgonya
  • só, bors

Elkészítés

01

A burgonyát megpucoljuk, kockákra vágjuk, félig megfőzzük, majd bő olajban megsütjük, leszűrjük, és félretesszük.

02

Míg a burgonya fő, a szalonnát felkockázzuk, megpirítjuk, a paprikát apró kockákra vágjuk, és a szalonnára tesszük.

03

A húst felkockázzuk, hozzáadjuk a szalonnához és a paprikához, sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymával együtt pirítjuk egy kicsit, majd egy kevés folyadék hozzáadásával – úgy, hogy ne legyen túl sok leve – puhára pároljuk. 

04

A végén hozzáadjuk a szeletelt újhagymát, a félbevágott paradicsomot és az apróra vágott petrezselymet. Az egészet összepirítjuk, végezetül pedig összeforgatjuk a burgonyával.

Jó tudni:

Az étel nevét és származását illetően rengeteg sztorit olvashatunk a gasztrotörténeti legendáriumban, egy azonban biztos: az eredetileg fokhagymás marhatokányként is emlegetett fogás nem igényel nagy főzőtudományt, mégis friss, laktató fogás válik belőle.

megosztás