adfg

Borscs

Elkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő
40
perc
Főzési idő

Összetevők

  • 1 fej közepes vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db fehérrépa
  • 2 db cékla
  • 25 dkg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg savanyúkáposzta
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1.2 liter zöldségleves (készülhet leveskockából is)
  • 1 db SPAR babérlevél
  • 1 csipet SPAR őrölt fekete bors
  • 1 csipet szegfűbors
  • 1 csipet
  • 1 doboz tejföl a tálaláshoz

Elkészítés

01

A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és mindkettőt apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

02

A savanyúkáposztát kissé átmossuk, és átvagdossuk. A felolvasztott vajon először a kétféle hagymát megfuttatjuk, majd a többi zöldséget is hozzáadjuk. A paradicsompürét belerakjuk, elkeverjük, majd a zöldséglevessel felöntjük. Megsózzuk, a babérlevéllel, a köménnyel és a borssal fűszerezzük, és kis lángon 35-40 perc alatt puhára főzzük.

03

Tálaláskor tányéronként 1 evőkanál tejföllel meglocsoljuk.

Késszülhet úgy is, hogy amikor a zöldségek puhára főttek, levét leszűrjük, 2 evőkanálnyi zselatinnal fölfőzzük. A zöldségeket a tányérokban elosztjuk, majd a kissé kihűlt levet a zöldségekre szűrjük. Ezután hűtöszekrényben kocsonyásra dermesztjük. Ha így készítjük, a tetejére rakott tejfölt egy kis kaviárral díszítjük.

megosztás