assab

Boros-szalonnás tészta

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 25 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db kisebb póréhagyma
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 2 levél bazsalikom
  • 1 oregánó
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 ételízesítő por
  • 2.5 dl főzőtejszín
  • 25 dkg csavart tészta

Elkészítés

01

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd lábasban kis lángon kevergetve megpirítjuk. A pórét fölaprítjuk, majd a szalonnához adjuk és néhány perc alatt megfuttatjuk rajta.

02

Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított bazsalikommal és az oreganóval fűszerezzük. A borral fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd a tejszínt is ráöntjük. Néhány percig forraljuk. Ha túl híg lenne, egy kiskanál étkezési keményítővel sűríthetjük.

03

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.

Tálaláskor a tésztát a szalonnás-boros mártással leöntjük és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.

megosztás