Összetevők
- 25 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 db kisebb póréhagyma
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 2 levél bazsalikom
- 1 oregánó
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 ételízesítő por
- 2.5 dl főzőtejszín
- 25 dkg csavart tészta
Elkészítés
01
A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd lábasban kis lángon kevergetve megpirítjuk. A pórét fölaprítjuk, majd a szalonnához adjuk és néhány perc alatt megfuttatjuk rajta.
02
Megsózzuk, megborsozzuk, a fölaprított bazsalikommal és az oreganóval fűszerezzük. A borral fölöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, majd a tejszínt is ráöntjük. Néhány percig forraljuk. Ha túl híg lenne, egy kiskanál étkezési keményítővel sűríthetjük.
03
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Tálaláskor a tésztát a szalonnás-boros mártással leöntjük és reszelt sajttal megszórva kínáljuk.