Borókabogyós pacal

Elkészítési idő
40
perc
Előkészítési idő
60
perc
Főzési idő

Összetevők

  • 3 evőkanál olaj
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 30 dkg paradicsom
  • 1 teáskanál borókabogyó
  • 1 reszelt citromhéj
  • 1 teáskanál köménymag
  • 1 teáskanál majoranna
  • 4 db babérlevél
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl vörösbor
  • 1 kg pacal

Elkészítés

01

A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, félbevágjuk, a magokat kiskanállal kiszedjük, húsát felkockázzuk, lecsepegtetjük. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a hagymát. A hagymát az olajon világossárgára pirítjuk.

 

02

Összekeverjük a sűrített paradicsommal, a cukorral, a pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomkockákat és a fokhagymát is, majd felöntjük a vörösborral. 

03

Beletesszük a fűszereket, azaz a borókabogyót, a reszelt citromhéjat, a köményt, a majorannát, a babérlevelet, ízesítjük a sóval, öntünk alá egy kis vizet és felforraljuk. Ezt követően tesszük bele a pacalt, és annyi vizet öntünk rá, hogy mártás sűrűségű ragut kapjunk. Egy órán át lassú forralással főzzük.

Tálalás

A pacalt mélytányérokba szedjük, és friss kenyérrel vagy zsemlével tálaljuk. Akinek kedve úgy diktálja, kínálhat hozzá tejfölt is.

megosztás