Borjúszelet sajtmártásban

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 60 dkg borjúcomb
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet őrölt cayenne bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 húsleves (készülhet leveskockából is)
  • 10 dkg gorgonzola sajt
  • 6 evőkanál paese sajt
  • 6 evőkanál parmezán
  • 6 evőkanál fontina sajt
  • 2 csokor petrezselyem

Elkészítés

01

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben, két evőkanál olajon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben megsózzuk és a kétféle borssal fűszerezzük.

02

A vöröshagymát megtisztítjuk, fellaprítjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A borral, a tejszínnel és a levessel felöntjük, felforraljuk. A sajtokat hozzáadjuk és kevergetve felolvasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.

03

A húst a mártáshoz adjuk, majd kis lángon kevergetve 5-6 perc alatt készre főzzük.

04

Köretként spagettit vagy színes metélt tésztát kínálunk hozzá.

megosztás