Összetevők
- 60 dkg borjúcomb
- 8 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet őrölt cayenne bors
- 2 fej vöröshagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 2 húsleves (készülhet leveskockából is)
- 10 dkg gorgonzola sajt
- 6 evőkanál paese sajt
- 6 evőkanál parmezán
- 6 evőkanál fontina sajt
- 2 csokor petrezselyem
Elkészítés
01
A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Serpenyőben, két evőkanál olajon, kevergetve fehéredésig pirítjuk. Közben megsózzuk és a kétféle borssal fűszerezzük.
02
A vöröshagymát megtisztítjuk, fellaprítjuk, majd a maradék olajon megfuttatjuk. A borral, a tejszínnel és a levessel felöntjük, felforraljuk. A sajtokat hozzáadjuk és kevergetve felolvasztjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, az apróra vágott petrezselyemmel meghintjük.
03
A húst a mártáshoz adjuk, majd kis lángon kevergetve 5-6 perc alatt készre főzzük.
04
Köretként spagettit vagy színes metélt tésztát kínálunk hozzá.