Összetevők
- 3 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 45 dkg liszt
- 5 evőkanál olaj
- 1 mokkáskanál só
- 3 db paradicsom
- 50 dkg darált marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db sárgarépa
- 15 dkg gomba
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 evőkanál ketchup
- 1 bazsalikom
- 1 oregánó
- 30 dkg Trappista sajt
Elkészítés
Az élesztőt kb. 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet beleszórva kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, a fele olajjal meg 2 deci langyos vízzel megsózva összegyúrjuk. 8 percig dagasztjuk, ezalatt apránként a maradék olajat is beledolgozzuk. Amikor kész, cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, kerek lapokká nyújtjuk és olajjal megkent tepsin, forró sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a darált húst rádobjuk, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ledaráljuk és a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával fűszerezzük.
A paradicsompürét és a ketchupot belekeverjük, majd kevés vizet aláöntve, kevergetve 30 perc alatt megfőzzük, közben a bazsalikommal és az oregánóval fűszerezzük, a cukorral ízesítjük. A paradicsomokat vékonyan fölkarikázzuk, majd a pizza korongok tetejét megrakjuk vele. A bolognai ragut ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, majd forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.