ztew

Bolognai pizza

Elkészítési idő
60
perc
Előkészítési idő
30
perc
Főzési idő
25
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 3 dkg élesztő
  • 3 dl víz
  • 45 dkg liszt
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál
  • 3 db paradicsom
  • 50 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 15 dkg gomba
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 bazsalikom
  • 1 oregánó
  • 30 dkg Trappista sajt

Elkészítés

01

Az élesztőt kb. 1 deci langyos vízbe morzsoljuk, és 1 evőkanál lisztet beleszórva kb. 10 perc alatt fölfuttatjuk. Ezután a többi liszttel, a fele olajjal meg 2 deci langyos vízzel megsózva összegyúrjuk. 8 percig dagasztjuk, ezalatt apránként a maradék olajat is beledolgozzuk. Amikor kész, cipóvá formáljuk, a tetejét olajjal lekenjük, majd konyharuhával letakarva, langyos helyen, kb. 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

02

Ezután lisztezett deszkán 4 részre vágjuk, kerek lapokká nyújtjuk és olajjal megkent tepsin, forró sütőben kb. 15 perc alatt elősütjük. A megtisztított vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, a darált húst rádobjuk, és kevergetve, fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, majd ledaráljuk és a húshoz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával fűszerezzük. 

03

A paradicsompürét és a ketchupot belekeverjük, majd kevés vizet aláöntve, kevergetve 30 perc alatt megfőzzük, közben a bazsalikommal és az oregánóval fűszerezzük, a cukorral ízesítjük. A paradicsomokat vékonyan fölkarikázzuk, majd a pizza korongok tetejét megrakjuk vele. A bolognai ragut ráhalmozzuk, a sajttal megszórjuk, majd forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.

megosztás