Berlini vagdalt
Összetevők
- 2 db szikkadt zsemle
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db nagy vöröshagyma
- 1 db tojás
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 fűszerpaprika
- 2 evőkanál sertészsír
Elkészítés
01
A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a darált húshoz adjuk.
02
A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd a húsra szórjuk.
03
Megsózzuk, megborsozzuk, a paprikával fűszerezzük, a tojást beleütjük, majd alaposan összedolgozzuk.
04
Vizezett kézzel 8 lapos pogácsát formálunk belőle. A fölhevített zsíron oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük.
05
Papírtörölközőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.