Berlini vagdalt

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 2 db szikkadt zsemle
  • 25 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 fűszerpaprika
  • 2 evőkanál sertészsír

Elkészítés

01

A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, és a darált húshoz adjuk.

02

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd a húsra szórjuk.

03

Megsózzuk, megborsozzuk, a paprikával fűszerezzük, a tojást beleütjük, majd alaposan összedolgozzuk.

04

Vizezett kézzel 8 lapos pogácsát formálunk belőle. A fölhevített zsíron oldalanként 7-8 perc alatt megsütjük.

05

Papírtörölközőre szedve a zsiradékot leitatjuk róla.

megosztás