x

Bélszín Sztroganoff módra

Elkészítési idő
50
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 60 dkg bélszín
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg csemege uborka
  • 0.5 citrom leve
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. étolaj
  • 0.5 ek. ketchup
  • 5 cl vodka
  • 2 dl tejszín
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

01

A húst, a gombát és az uborkát is felcsíkozzuk.

02

Serpenyőben olajat hevítünk egészen forróra, és lepirítjuk benne a bélszínt. Ha kész, leszűrjük, és félretesszük.

03

A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt 2-3 percig pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és aranybarnára sütjük. 

04

Ráborítjuk az uborkát, majd felöntjük tejszínnel és ízesítjük mustárral, ketchuppal, citromlével, sóval, borssal.

05

Mikor a mártás már elég sűrű, visszatesszük a húst, hozzáadjuk a vodkát, és a lábos tartalmát újból mártás állagúra forraljuk. 

06

Köretként tésztát vagy párolt rizst javaslunk.

Ha nemzetközi ízekre vágyunk, válasszuk ezt az orosz grófi „felmenőkkel” bíró, eredetileg mégis francia szakács által álmodott fogást.

megosztás