x

BBQ-oldalas fűszeres burgonyával

Elkészítési idő
70
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 2 kg sertésoldalas
  • 1 csipet sertésfűszersó
  • 1 kg burgonya
  • 1 üveg BBQ-szósz
  • étolaj

Elkészítés

01

Az oldalast négy egyenlő részre vágjuk, megszórjuk a fűszersóval, majd étolajjal beledörzsöljük.

02

140 °C-os sütőben – a hús vastagságától függően – egy–másfél órán át, pirulásig sütjük.

03

Ha megsült, megkenjük a BBQ-szósszal, amelyet 200 °C-on további 5–10 perc alatt rápirítunk a húsra.

04

A burgonyát héjastul cikkekre vágjuk, félig megfőzzük, leszűrjük, leszárítjuk, majd forró olajban – úgy, hogy ellepje – ropogósra sütjük.

05

Köretként cole slaw-t (amerikai káposztasaláta) ajánlunk hozzá.

Az oldalas belépő a BBQ világába. Nem véletlen, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, ám mégis annyi lehetőség rejlik benne, hogy sokan akár egy életen át is keresik a tökéletes elkészítési módot.

megosztás