Összetevők
- 2 kg sertésoldalas
- 1 csipet sertésfűszersó
- 1 kg burgonya
- 1 üveg BBQ-szósz
- étolaj
Elkészítés
01
Az oldalast négy egyenlő részre vágjuk, megszórjuk a fűszersóval, majd étolajjal beledörzsöljük.
02
140 °C-os sütőben – a hús vastagságától függően – egy–másfél órán át, pirulásig sütjük.
03
Ha megsült, megkenjük a BBQ-szósszal, amelyet 200 °C-on további 5–10 perc alatt rápirítunk a húsra.
04
A burgonyát héjastul cikkekre vágjuk, félig megfőzzük, leszűrjük, leszárítjuk, majd forró olajban – úgy, hogy ellepje – ropogósra sütjük.
05
Köretként cole slaw-t (amerikai káposztasaláta) ajánlunk hozzá.
Az oldalas belépő a BBQ világába. Nem véletlen, hiszen gyakorlatilag elronthatatlan, ám mégis annyi lehetőség rejlik benne, hogy sokan akár egy életen át is keresik a tökéletes elkészítési módot.