Bazsalikomos-zöldséges csirkemellfilé

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 20 dkg zöldbab
  • 5 dkg zellerszár
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • 10 dkg kukoricadara
  • 0.5 liter víz
  • 20 dkg spenót
  • 20 dkg ementáli sajt

Elkészítés

Előkészítés

01

Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.

02

Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd.

03

Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpackkal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.

További lépések

01

Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Ha nem vállaljuk az ezzel járó idő- és munkatöbbletet, akkor használhatunk olyan paradicsom-konzervet, amelyikben már így elkészített paradicsomok vannak.

02

A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemellfilét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk és fűszerezzük borssal, fokhagymával. 

03

Fehéredésig sütjük a húst és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.

Tálalás

A csirkés ragut tálra tesszük, és körberakjuk a pirított puliszkaszeletekkel.

megosztás