Összetevők
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3 evőkanál olívaolaj
- 10 dkg vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 30 dkg paradicsom
- 10 dkg gomba
- 20 dkg zöldbab
- 5 dkg zellerszár
- 1 evőkanál petrezselyem
- 1 evőkanál bazsalikom
- 10 dkg kukoricadara
- 0.5 liter víz
- 20 dkg spenót
- 20 dkg ementáli sajt
Elkészítés
Előkészítés
Előző nap elkészítjük a puliszkát, amihez először is megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk a spenótot vagy mángoldot, a sajtot pedig lereszeljük.
Felforraljuk a vizet, megsózzuk. Vékony sugárban beleöntjük a kukoricadarát, hozzátesszük a spenótot vagy mángoldot, és habverővel keverjük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Levesszük a tűzről, pihentetjük. Belekeverjük a sajtot, majd folpackkal bélelt formába (pl. őzgerinc) öntjük, és jól lenyomkodjuk. Ha kihűlt hűtőbe tesszük.
További lépések
Másnap megtisztítjuk a zöldségeket; a hagymát apróra vágjuk, a gombát kockázzuk. A paradicsomokat egy percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Ha nem vállaljuk az ezzel járó idő- és munkatöbbletet, akkor használhatunk olyan paradicsom-konzervet, amelyikben már így elkészített paradicsomok vannak.
A zöldbabot és a zellerszárat szeleteljük. A megmosott csirkemellfilét szintén kockázzuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a csirkehúst és a gombát. Sózzuk és fűszerezzük borssal, fokhagymával.
Fehéredésig sütjük a húst és beletesszük a többi felaprított zöldséget. Kis vizet öntünk alá. Ha megpuhultak a hozzávalók, a zöldfűszereket is hozzáadjuk, és elzárhatjuk a lángot. Elővesszük a hűtőből a puliszkát, vágódeszkára borítjuk, szeleteket vágunk belőle, és a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk kevés olívaolajon.
A csirkés ragut tálra tesszük, és körberakjuk a pirított puliszkaszeletekkel.