Bazsalikomos sajtos zöldbab
Összetevők
- 60 vaj
- 250 g vajbab
- 120 g tihanyi camembert
- 1 dl fehérbor
- 4 szelet kukoricás kenyér
- 250 g zöldbab
- 200 g csiperkegomba
- 150 g mozzarella sajt
- 1 dl főzőtejszín
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 ételízesítő por
- 1 g őrölt fehérbors
- 1 fej fehér hagyma
Elkészítés
A kétféle babot kevés vegetával, kevés vajjal fedő alatt megpárolom, annyira, hogy még szépen egészben legyenek a darabok. Félreteszem.
Fölkockázom a gombát. Apróra vágom a fehérhagymát, összezúzom a fokhagymát és vajon egy serpenyőben csak addig sütöm, ameddig üvegesedni kezd. Ekkor rádobom a gombát, meghintem nagyon kevés őrölt fehérborssal, egy kevés vegetával, 1 szűk teáskanál bazsalikommal és fedő alatt lassú tűzön megpárolom. Közben néha megkevergetem.
Ekkor egy nagy serpenyőben óvatosan összekeverem a gombát és a babot, majd felöntöm a tejszínnel és a borral. Fedő nélkül hagyom és amikor elkezd forrni, ráteszem a vékonyan felszeletelt camembert sajtot, majd ráreszelem a mozzarella sajtot. Amikor ráolvadt a tetejére, akkor készen van.
A tetejére friss bazsalikomleveleket teszek. Pirított kukoricás kenyércsíkokkal tálalom, ami a kevés besűrűsödött szafthoz is nagyon kellemes.