aasfasf

Bazsalikomos sajtos zöldbab

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 60 vaj
  • 250 g vajbab
  • 120 g tihanyi camembert
  • 1 dl fehérbor
  • 4 szelet kukoricás kenyér
  • 250 g zöldbab
  • 200 g csiperkegomba
  • 150 g mozzarella sajt
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 ételízesítő por
  • 1 g őrölt fehérbors
  • 1 fej fehér hagyma

Elkészítés

01

A kétféle babot kevés vegetával, kevés vajjal fedő alatt megpárolom, annyira, hogy még szépen egészben legyenek a darabok. Félreteszem.

02

Fölkockázom a gombát. Apróra vágom a fehérhagymát, összezúzom a fokhagymát és vajon egy serpenyőben csak addig sütöm, ameddig üvegesedni kezd. Ekkor rádobom a gombát, meghintem nagyon kevés őrölt fehérborssal, egy kevés vegetával, 1 szűk teáskanál bazsalikommal és fedő alatt lassú tűzön megpárolom. Közben néha megkevergetem.

03

Ekkor egy nagy serpenyőben óvatosan összekeverem a gombát és a babot, majd felöntöm a tejszínnel és a borral. Fedő nélkül hagyom és amikor elkezd forrni, ráteszem a vékonyan felszeletelt camembert sajtot, majd ráreszelem a mozzarella sajtot. Amikor ráolvadt a tetejére, akkor készen van.

04

A tetejére friss bazsalikomleveleket teszek. Pirított kukoricás kenyércsíkokkal tálalom, ami a kevés besűrűsödött szafthoz is nagyon kellemes.

megosztás