Összetevők
- 70 dkg kicsontozott báránylapocka
- 1 nagy vöröshagyma
- 8 evőkanál olaj
- 1 csipet só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 majoranna
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 db közepes petrezselyemgyökér
- 20 dkg csiperkegomba
- 10 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 csokor petrezselyem
- 30 dkg rizs
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
Elkészítés
01
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret fél centi vastag karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk.
02
A maradék olajon 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk, a rizst hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 percig pirítjuk tovább, míg a rizs is megforrósodik.
03
5 deci forrásban lévő vizet öntünk rá, a maradék fokhagymával, majorannával, borssal és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.
04
A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, majd ha felforrt lefedjük, kis lángon 12 percig főzzük. A tűzről lehúzva, szorosan letakarva 15 percig pihentetjük, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.
05
Végül beleforgatjuk a zsírjára sült bárányt és már tálalhatjuk is.