uzr

Báránypiláf

Elkészítési idő
40
perc
Előkészítési idő
12
perc
Főzési idő
15
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 70 dkg kicsontozott báránylapocka
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 8 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 majoranna
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db közepes petrezselyemgyökér
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 30 dkg rizs
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom

Elkészítés

01

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát meg a gyökeret fél centi vastag karikákra, a gombát vékony cikkekre vágjuk.

02

A maradék olajon 2-3 perc alatt kissé megpirítjuk, a rizst hozzáadjuk. Kevergetve 2-3 percig pirítjuk tovább, míg a rizs is megforrósodik.

03

5 deci forrásban lévő vizet öntünk rá, a maradék fokhagymával, majorannával, borssal és a fölaprított petrezselyemmel fűszerezzük.

04

A kicsumázott, kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot hozzáadjuk, majd ha felforrt lefedjük, kis lángon 12 percig főzzük. A tűzről lehúzva, szorosan letakarva 15 percig pihentetjük, hogy a gőzben teljesen megpuhuljon.

05

Végül beleforgatjuk a zsírjára sült bárányt és már tálalhatjuk is.

megosztás