Összetevők
- 500 g báránygerinc
- 50 ml pomace olívaolaj
- 50 g vaj
Ratatouille:
- 200 g padlizsán (kockára vágva)
- 199.97 g cukkini (kockára vágva)
- 100 g piros kaliforniai paprika (kockára vágva)
- 50 g sárga kaliforniai paprika (kockára vágva)
- 10 g rozmaring
- 100 ml száraz fehérbor
- 50 ml pomace olívaolaj
Paradicsom alap
- 20 ml pomace olívaolaj
- 5 g cukor
- 30 g fokhagyma (törve)
- 30 g paradicsompüré
- 80 ml száraz fehérbor
- 1 kg paradicsom (összeturmixolva)
- 8 g só
- feketebors
- 10 g friss bazsalikom
- 5 g friss rozmaring
- 10 g friss kakukkfű
Elkészítés
A paradicsom alaphoz egy forralóedényt vegyünk elő, majd olívaolajon kezdjük el lepirítani a paradicsompürét a cukorral. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, húzzuk fel a fehérborunkkal és adjuk hozzá a turmixolt paradicsomunkat, ízesítsük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. 10-15 percig alacsony forrásponton főzzük, amíg le nem sűrűsödik a paradicsom alap.
Helyezzük egy tűzforró füstölő serpenyőbe a kockára vágott zöldségeket, adjuk hozzá az olajat, majd pirítsuk a zöldségeket, hogy aranybarna felületük legyen, adjuk hozzá a zöldfűszereket és öntsük fel fehérborral.
Miután elpárolgott a fehérbor, adjunk a paradicsom alapunkból annyit a zöldségekhez, hogy elkeverve egy szaftos ratatouille-t kapjunk.
Vegyünk elő egy serpenyőt, majd pirítsuk elő a báránygerincet, és helyezzük egy 150 fokon előmelegített sütőbe és süssük 10 percen keresztül.
Ezután vegyük ki a gerinceket egy vágódeszkára és pihentessük 8-10 percen keresztül a húst, majd befejezésként újra tegyük egy tiszta és forró serpenyőbe a megsült húsunkat, és vaj segítségével pirítsuk tovább.
Locsolgatás közben adjuk hozzá a friss rozmaringszárat, majd felvághatjuk szeletekre a gerincet is. Szervírozzunk provance-i stílusú ratatouille-unkkal.