Báránygerinc ratatouille-jal

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 500 g báránygerinc
  • 50 ml pomace olívaolaj
  • 50 g vaj

Ratatouille:

  • 200 g padlizsán (kockára vágva)
  • 199.97 g cukkini (kockára vágva)
  • 100 g piros kaliforniai paprika (kockára vágva)
  • 50 g sárga kaliforniai paprika (kockára vágva)
  • 10 g rozmaring
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 50 ml pomace olívaolaj

Paradicsom alap

  • 20 ml pomace olívaolaj
  • 5 g cukor
  • 30 g fokhagyma (törve)
  • 30 g paradicsompüré
  • 80 ml száraz fehérbor
  • 1 kg paradicsom (összeturmixolva)
  • 8 g
  • feketebors
  • 10 g friss bazsalikom
  • 5 g friss rozmaring
  • 10 g friss kakukkfű

Elkészítés

Ratatouille
01

A paradicsom alaphoz egy forralóedényt vegyünk elő, majd olívaolajon kezdjük el lepirítani a paradicsompürét a cukorral. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, húzzuk fel a fehérborunkkal és adjuk hozzá a turmixolt paradicsomunkat, ízesítsük sóval, borssal és a zöldfűszerekkel. 10-15 percig alacsony forrásponton főzzük, amíg le nem sűrűsödik a paradicsom alap.

02

Helyezzük egy tűzforró füstölő serpenyőbe a kockára vágott zöldségeket, adjuk hozzá az olajat, majd pirítsuk a zöldségeket, hogy aranybarna felületük legyen, adjuk hozzá a zöldfűszereket és öntsük fel fehérborral.

03

Miután elpárolgott a fehérbor, adjunk a paradicsom alapunkból annyit a zöldségekhez, hogy elkeverve egy szaftos ratatouille-t kapjunk.

Báránygerinc
04

Vegyünk elő egy serpenyőt, majd pirítsuk elő a báránygerincet, és helyezzük egy 150 fokon előmelegített sütőbe és süssük 10 percen keresztül. 

05

Ezután vegyük ki a gerinceket egy vágódeszkára és pihentessük 8-10 percen keresztül a húst, majd befejezésként újra tegyük egy tiszta és forró serpenyőbe a megsült húsunkat, és vaj segítségével pirítsuk tovább. 

06

Locsolgatás közben adjuk hozzá a friss rozmaringszárat, majd felvághatjuk szeletekre a gerincet is. Szervírozzunk provance-i stílusú ratatouille-unkkal.

megosztás