Bárány vindaloo
Összetevők
- 1 kg kicsontozott; megtisztított bárányhús (lapocka)
- 1 evőkanál római kömény
- 1 evőkanál mustármag
- 1 evőkanál koriandermag
- 2 fej vöröshagyma
- 5 cm friss gyömbér (2 evőkanál)
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kardamommag
- 1 teáskanál kurkuma
- 3 friss chili
- 1 evőkanál méz
- 1 teáskanál görögszéna
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 csokor korianderzöld
- 5 evőkanál ghí vagy olaj
- 1 liter húsleves
Elkészítés
01
A száraz, egész fűszereket (mustármag, koriandermag, római kömény, kardamommag) pirítsd meg száraz serpenyőben, őröld porrá mozsárban, majd keverd össze a többi fűszerrel (görögszéna, kurkuma).
02
A húst kis adagokban pirítsd meg nagy lángon ghín vagy olajon, tedd félre. A felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és a fahéjrudat olajon vagy ghín párold meg, add hozzá a fűszereket (chilit is), majd a húst.
03
Öntsd fel a levessel, keverd hozzá az ecetet és a cukrot/mézet. Lassú tűzön, fedő nélkül 1,5-2 órát főzd, ezalatt biztosan megpuhul a bárányhús.
Párolt rizzsel, indiai kenyérrel tálald, korianderzölddel megszórhatod.