ztre

Bárány vindaloo

Elkészítési idő
120
perc
Főzési idő
45
perc
Előkészítési idő

Összetevők

  • 1 kg kicsontozott; megtisztított bárányhús (lapocka)
  • 1 evőkanál római kömény
  • 1 evőkanál mustármag
  • 1 evőkanál koriandermag
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 friss gyömbér (2 evőkanál)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kardamommag
  • 1 kurkuma
  • 3 friss chili
  • 1 evőkanál méz
  • 1 görögszéna
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1 csokor korianderzöld
  • 5 evőkanál ghí vagy olaj
  • 1 liter húsleves

Elkészítés

01

A száraz, egész fűszereket (mustármag, koriandermag, római kömény, kardamommag) pirítsd meg száraz serpenyőben, őröld porrá mozsárban, majd keverd össze a többi fűszerrel (görögszéna, kurkuma).

02

A húst kis adagokban pirítsd meg nagy lángon ghín vagy olajon, tedd félre. A felkockázott hagymát, zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért és a fahéjrudat olajon vagy ghín párold meg, add hozzá a fűszereket (chilit is), majd a húst.

03

Öntsd fel a levessel, keverd hozzá az ecetet és a cukrot/mézet. Lassú tűzön, fedő nélkül 1,5-2 órát főzd, ezalatt biztosan megpuhul a bárányhús. 

Párolt rizzsel, indiai kenyérrel tálald, korianderzölddel megszórhatod.

megosztás