Összetevők
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 4 szelet őrölt vagy durvára vágott dió
- 4 db kicsi banán
- 10 dkg liszt
- 2 db nagy tojás
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 4 szelet egyenként kb. 15 dkg-os pulykamellfilé
- 1 csipet só
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés
01
A hússzeleteket téglalap alakúra kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk. Mindegyikre egy szelet sonkát fektetünk, amit a dió felével megszórunk.
02
Felénk eső oldalára fektetjük a banánt, majd fölcsavarjuk, hústűvel vagy fogvájóval összetűzzük.
03
Ezután a lisztben, a felvert tojásban és a maradék dióval elkevert zsemlemorzsában megforgatjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
04
Vajon párolt aszalt szilva és párolt rizs illik köretnek hozzá.