ztewww

Balzsamos vörösboros sült nyúlcomb

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

Páchoz

  • 2 dl vörösbor
  • 3 evőkanál balzsamkrém
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 evőkanál
  • 1 teáskanál frissen őrölt bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma

További hozzávalók

  • 0.5 liter vörösbor
  • 4 db csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • 5 db borókabogyó
  • 5 db szegfűbors és szegfűszeg
  • 1 db vaníliarúd
  • 1 narancshéj
  • 4 kis fej cékla
  • 2 db birsalma
  • 2 marék mazsola
  • 200 g kókusztej
  • 1 db narancs leve
  • 1 evőkanál méz
  • 8 db nyúl lapocka

Elkészítés

01

A nyulat előző nap bepácolom a bor, fűszerek, reszelt fokhagyma és hámozatlan, hatodokba vágott lilahagyma keverékével.

02

A sütés napján a sütőt 220 fokra állítom. Amikor bemelegedett, a pácléből kiemelt nyúldarabokat a lilahagymával együtt elrendezem egy tűzálló tálban, megöntözöm 3-4 kanálnyi páclével, és betolom sülni 20 percre, majd visszaveszem a sütőt 160 fokra, és 30 percig sütöm tovább a nyulat.

03

Közben a birs-céklapüréhez felteszem a bort a fűszerekkel forrni egy párolóedényben. A céklát és a birsalmát megtisztítom, felkockázom, és a bor fölött, fedő alatt egy párolórácson előbb a céklát a mazsolával, majd mikor a cékla majdnem megpuhult, hozzáadva a birset készre párolom a gyümölcsöt és zöldséget.

04

A darabokat egy edénybe borítom, felöntöm a leszűrt forralt bor felével, és egy botmixer segítségével lepürésítem. Ekkor még nem lesz teljesen krémes. Ahhoz, hogy azzá váljon, a kókusztej adagonként történő hozzáadásával pürésítem tovább, végül mehet bele a narancslé és a méz. Ezzel is pürésítek rajta egyet.

05

A kész pürét lefedem, félreteszem. A nyúlra, mikor lejárt az újabb 30 perce, ráeresztek még egy 10 percnyi grill üzemmódot, hogy szépen megpiruljon. Kész vagyunk.

Tálaláskor két-két nyúldarabot rendezek el a tányéron, körítek mellé a céklapüréből, és a nyúl szaftjával csepegtetem körbe a tálat. Lehet még borban párolt gesztenyét is kínálni hozzá, díszíteni zöldfűszerrel.

megosztás