5555555555z

Bakonyi pulykatokány

Elkészítési idő
45
perc

Összetevők

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál magyaros fűszerkeverék

Elkészítés

01

A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk. 

02

A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is.

03

Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük. 

04

Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.

Tálalás: Tálaláskor galuskával kínáljuk.

megosztás