Összetevők
- 60 dkg pulykamellfilé
- 20 dkg vöröshagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dkg fűszerpaprika
- 1 dl olaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál magyaros fűszerkeverék
Elkészítés
01
A húst megmossuk, lecsepegtetjük, majd felcsíkozzuk. A gombát megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd cikkekre vágjuk.
02
A kis kockákra vágott füstölt szalonnát kevés előhevített olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát. Addig pároljuk együtt tovább, amíg aranysárgára pirul a hagyma is.
03
Ekkor tűzről lehúzva meghintjük kevés fűszerpaprikával és felöntjük kevés vízzel. Beletesszük a húst és lassú tűzön párolni kezdjük.
04
Mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, meghintjük magyaros fűszerkeverékkel, és néhány percig még tovább pároljuk. A főzőtejszínt kevés liszttel simára keverjük, majd behabarjuk vele a tokányt. Lassú tűzön, néhány percig kiforraljuk.
Tálalás: Tálaláskor galuskával kínáljuk.