Összetevők
- 1 kg bőrös sertéskaraj
- 1 só
- 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 reszelt gyömbér
- 1 mokkáskanál szegfűszeg
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 dl olaj
- 1 dl 100%-os narancslé
- 1 szál póréhagyma
- 1 db alma
- 1 db grapefruit
Elkészítés
A húst megmossuk, alaposan leszárogatjuk, majd a bőrös felét keresztben, fél centinként bevagdossuk. A sót, a borsot és a többi fűszert az olajjal összekeverjük, majd a húst alaposan beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.
Az almát megmossuk, félbevágva magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk és egy mélyebb tepsire szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és gyűrűire szedve az almára szórjuk.
A grapefruitot meghámozzuk, cikkekre vágjuk és ezt is az előzőekhez adjuk. A pácolt malacot a tetejére tesszük a maradék páclével meg a narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük.
Sütés közben a húst néhányszor megfordítjuk, és saját levével locsolgatjuk. A lényeg, hogy a sütés utolsó szakaszában a malac bőrős oldala legyen felül, így lesz ropogós a bőre.
Tálaláskor a húst fölszeleteljük, a vele sült almával és burgonyapürével kínáljuk.