Bajor sertéssült almaágyon

Elkészítési idő
40
perc
Előkészítési idő
0
perc
1 Éjszaka pihentetési idő
60
perc
Sütési idő

Összetevők

  • 1 kg bőrös sertéskaraj
  • 1
  • 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
  • 1 reszelt gyömbér
  • 1 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1 dl olaj
  • 1 dl 100%-os narancslé
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db alma
  • 1 db grapefruit

Elkészítés

01

A húst megmossuk, alaposan leszárogatjuk, majd a bőrös felét keresztben, fél centinként bevagdossuk. A sót, a borsot és a többi fűszert az olajjal összekeverjük, majd a húst alaposan beleforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben egy éjszakán át érleljük.

02

Az almát megmossuk, félbevágva magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágjuk és egy mélyebb tepsire szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, és gyűrűire szedve az almára szórjuk.

03

A grapefruitot meghámozzuk, cikkekre vágjuk és ezt is az előzőekhez adjuk. A pácolt malacot a tetejére tesszük a maradék páclével meg a narancslével meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 1 óra alatt ropogós pirosra sütjük.

04

Sütés közben a húst néhányszor megfordítjuk, és saját levével locsolgatjuk. A lényeg, hogy a sütés utolsó szakaszában a malac bőrős oldala legyen felül, így lesz ropogós a bőre.

05

Tálaláskor a húst fölszeleteljük, a vele sült almával és burgonyapürével kínáljuk.

megosztás