Bajor kelbimbó

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 1 db vöröshagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 csipet
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 db kisebb zöldpaprika
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 30 dkg burgonya
  • 20 dkg kelbimbó

Elkészítés

01

A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon kevergetve megpároljuk. A tűzről lehúzva a fűszerpaprikával meghintjük.

02

Egy deci vizet öntünk rá, majd a tűzre visszatolva sűrű pörkölt alapot főzünk belőle. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk. A pörköltalapra rakjuk, kevergetve megpirítjuk, majd kevés vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig főzzük.

03

Közben a burgonyát megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk, majd a pörkölthöz adjuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a szobahőmérsékleten fölengedett kelbimbót is hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára. Puha kenyérrel kínáljuk.

megosztás