Összetevők
- 1 db vöröshagyma
- 5 evőkanál olaj
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- 50 dkg sertéscomb
- 1 csipet só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 db kisebb zöldpaprika
- 1 db kisebb paradicsom
- 30 dkg burgonya
- 20 dkg kelbimbó
Elkészítés
01
A vöröshagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, majd az olajon kevergetve megpároljuk. A tűzről lehúzva a fűszerpaprikával meghintjük.
02
Egy deci vizet öntünk rá, majd a tűzre visszatolva sűrű pörkölt alapot főzünk belőle. A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd egy centis kockákra vágjuk. A pörköltalapra rakjuk, kevergetve megpirítjuk, majd kevés vízzel fölöntjük, megsózzuk, megborsozzuk, és fedő alatt 30 percig főzzük.
03
Közben a burgonyát megtisztítjuk, egy centis kockákra vágjuk, majd a pörkölthöz adjuk. Amikor a burgonya már majdnem puha, a szobahőmérsékleten fölengedett kelbimbót is hozzáadjuk, és együtt főzzük puhára. Puha kenyérrel kínáljuk.