x

Bajor káposztás csülök fehérborral

Elkészítési idő
150
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertéscsülök
  • 5 szem fekete bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1.5 dl étolaj
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 5 db borókabogyó
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

01

A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi. 

02

Megsózzuk, a borsszemeket, a babérlevelet és a fokhagymát hozzátesszük, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük.

03

Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró olajon megfuttatjuk. 

04

A káposztát, ha szükséges, átmossuk, majd felszeleteljük, és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a borókát, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. 

05

Közben néhányszor megkeverjük, a levét folyamatosan pótoljuk. Végül ráöntjük a bort, még egyszer felforraljuk, és már kész is.

06

Utolsó lépésként, amint elkészült a csülök, rövid időre 180 °C-os sütőbe tesszük, hogy a bőre ropogósra piruljon.

07

Ha elkészült, a húst szeletekre vágjuk, és a káposztára szedve tálaljuk.

Nem egy könnyű étel, főleg nem káposztával. elkészíteni azonban egyszerű, így kezdőknek is jó szívvel ajánljuk ezt a tiszteletet parancsoló fogást.

megosztás