Összetevők
- 80 dkg sertéscsülök
- 5 szem fekete bors
- 2 db babérlevél
- 2 fej vöröshagyma
- 1.5 dl étolaj
- 1 kg savanyú káposzta
- 5 db borókabogyó
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A csülköt megmossuk, fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi.
Megsózzuk, a borsszemeket, a babérlevelet és a fokhagymát hozzátesszük, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük.
Közben a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és forró olajon megfuttatjuk.
A káposztát, ha szükséges, átmossuk, majd felszeleteljük, és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, hozzáadjuk a borókát, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk.
Közben néhányszor megkeverjük, a levét folyamatosan pótoljuk. Végül ráöntjük a bort, még egyszer felforraljuk, és már kész is.
Utolsó lépésként, amint elkészült a csülök, rövid időre 180 °C-os sütőbe tesszük, hogy a bőre ropogósra piruljon.
Ha elkészült, a húst szeletekre vágjuk, és a káposztára szedve tálaljuk.
Nem egy könnyű étel, főleg nem káposztával. elkészíteni azonban egyszerű, így kezdőknek is jó szívvel ajánljuk ezt a tiszteletet parancsoló fogást.