Bajor káposztás csülök

Összetevők

  • 80 dkg sertéscsülök csont nélkül
  • 1 csipet
  • 6 szem egész fekete bors
  • 2 db babérlevél
  • 2 db vöröshagyma
  • 1.5 dl olaj
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6 szem borókabogyó
  • 2 dl száraz fehérbor

Elkészítés

01

A csülköt megmossuk, majd egy fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi. Megsózzuk, a borsot, a babérlevelet és fokhagymát mellé dobjuk, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a forró olajon megfuttatjuk. A káposztát, ha kell, átmossuk, majd átvágjuk és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, a borókát rádobjuk, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, elfővő levét pótoljuk.

02

Amikor a csülök kész, a léből kiemeljük, kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a káposztára dobjuk. Néhányszor megkeverve együtt kb. 30 percig főzzük. Végül a bort ráöntjük, még egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.

A csülök nem egy könnyű étel, főleg nem káposztával, de ennek ellenére mindenkinek javasoljuk, hogy ezt készítse el.

megosztás