Összetevők
- 80 dkg sertéscsülök csont nélkül
- 1 csipet só
- 6 szem egész fekete bors
- 2 db babérlevél
- 2 db vöröshagyma
- 1.5 dl olaj
- 1 kg savanyú káposzta
- 6 szem borókabogyó
- 2 dl száraz fehérbor
Elkészítés
A csülköt megmossuk, majd egy fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, amennyi teljesen ellepi. Megsózzuk, a borsot, a babérlevelet és fokhagymát mellé dobjuk, majd kb. 1,5 óra alatt majdnem puhára főzzük. Közben a hagymát megtisztítjuk, fölaprítjuk, és a forró olajon megfuttatjuk. A káposztát, ha kell, átmossuk, majd átvágjuk és a hagymára dobjuk. Megsózzuk, a borókát rádobjuk, és kevés vizet aláöntve, fedő alatt majdnem puhára pároljuk. Közben néhányszor megkeverjük, elfővő levét pótoljuk.
Amikor a csülök kész, a léből kiemeljük, kissé kihűtjük, majd 2 centis kockákra vágva a káposztára dobjuk. Néhányszor megkeverve együtt kb. 30 percig főzzük. Végül a bort ráöntjük, még egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.
A csülök nem egy könnyű étel, főleg nem káposztával, de ennek ellenére mindenkinek javasoljuk, hogy ezt készítse el.