fafwawgawgawg

Baconos zöldséggolyók fehérboros sajtszósszal

Elkészítési idő
30
perc

Összetevők

  • 120 g vaj
  • 450 g vajbab
  • 1 g tihanyi camembert
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 25 dkg kukoricás kenyér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2
  • 1 szerecsendió
  • 7 dl tej
  • 10 dkg liszt
  • 4 dl olaj
  • 30 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg bacon
  • 1 őrölt fehérbors

Elkészítés

01

A felaprított vöröshagymát és a bacon kockákat kevés olajon megpirítjuk. Belenyomjuk a zúzott fokhagymát, ezzel is átforgatjuk, majd félretesszük hűlni. A felengedett vajbabot alaposan lecsepegtetjük és kb. 1 centis darabokra aprítjuk. 

02

 A kenyérszeleteket beáztatjuk, majd kinyomkodjuk és a babhoz adjuk. Beleütünk 2 tojást, sózzuk, fehér borssal ízesítjük és annyi zsemlemorzsát keverünk bele, hogy formázható legyen. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a hagymát és a bacont. Golyókat formázunk belőle, meghempergetjük a prézliben és bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

03

A vajból, lisztből és a tejből besamel mártást készítünk, sózzuk, fehérborssal és szerecsendióval ízesítjük, majd beletesszük a felaprított sajtot és a fehérbort, és folyamatosan kevergetve felforraljuk, illetve addig főzzük, amíg a sajt felolvad benne.

Tálaláskor a golyókra csorgatjuk a szószt. Párolt rizs illik hozzá. Jó étvágyat!

megosztás