x

Baconbe tekert sertésszűz tormás almamártással

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 80 dkg sertésszűz
  • 25 dkg szeletelt nyers bacon
  • só, bors
  • étolaj

A mártáshoz

  • 2 db zöld alma
  • 5 dkg spenót
  • kevés torma
  • 1 ek. vaj
  • 1 dl tejszín
  • csipet

Elkészítés

01

A húst egészben sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy serpe - nyőben elősütjük, míg piros kérget nem kap. 

02

Utána félretesszük, 10 percig pihentetjük, egyben begöngyöljük a baconbe, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a szalonna piros-ropogós nem lesz.

03

Közben elkészítjük a mártást: az almát megpucoljuk, apróra daraboljuk, a tormát lereszeljük. 

04

Kis lángon az almát és a tormát is puhára pároljuk a vajon, hozzáadjuk a tejszínt, épp hogy felforraljuk, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.

05

Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a spenótot, és botmixerrel pépesre aprítjuk. 

06

A húst felszeleteljük, és rákanalazzuk a mártást.

07

Grillezett almát és rizst kínálunk hozzá.

A pikáns almamártásnak köszönhetően minimális mennyiségű hozzávalóból is komplex, változatos ízekben gazdag fogást készíthetünk.

megosztás