Baconbe tekert sertésszűz tormás almamártással
Összetevők
- 80 dkg sertésszűz
- 25 dkg szeletelt nyers bacon
- só, bors
- étolaj
A mártáshoz
- 2 db zöld alma
- 5 dkg spenót
- kevés torma
- 1 ek. vaj
- 1 dl tejszín
- csipet só
Elkészítés
A húst egészben sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon egy serpe - nyőben elősütjük, míg piros kérget nem kap.
Utána félretesszük, 10 percig pihentetjük, egyben begöngyöljük a baconbe, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a szalonna piros-ropogós nem lesz.
Közben elkészítjük a mártást: az almát megpucoljuk, apróra daraboljuk, a tormát lereszeljük.
Kis lángon az almát és a tormát is puhára pároljuk a vajon, hozzáadjuk a tejszínt, épp hogy felforraljuk, majd félretesszük és hűlni hagyjuk.
Mikor már csak langyos, hozzáadjuk a spenótot, és botmixerrel pépesre aprítjuk.
A húst felszeleteljük, és rákanalazzuk a mártást.
Grillezett almát és rizst kínálunk hozzá.
A pikáns almamártásnak köszönhetően minimális mennyiségű hozzávalóból is komplex, változatos ízekben gazdag fogást készíthetünk.