Baconbe tekert sertésszűz birsalmapürével és friss salátával

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
40
perc
Sütési idő
10
perc
Pihentetési idő

Összetevők

  • 45 dkg sertésszűz
  • 10 szelet bacon
  • 10 db aszalt paradicsom
  • 1 tk. majoranna (szárított)
  • só, bors
  • salátamix a tálaláshoz

A birsalmapüréhez

  • 2 db birsalma
  • 1 rúd fahéj
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1 ek. xilit

Elkészítés

01

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 

02

A baconszeleteket lefektetjük hosszában egymás mellé egy nagyobb darab alufóliára. Rátesszük egy sorban az aszalt paradicsomokat. A sertésszüzet megmossuk, szárazra töröljük és kevés borssal, morzsolt majoránnával megszórjuk. A húst ráfektetjük az aszalt paradicsom tetejére, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Beletesszük egy sütőedénybe, és 40–45 perc alatt rózsaszínűre sütjük. (Nem szabad tovább sütni, mert hamar kiszárad.)

03

Elkészítjük a birsalmapürét: a birsalmákat meghámozzuk, a magházát kivágjuk, majd felkockázzuk. Kevés vízben (kb. 1,5 dl) feltesszük főni a többi hozzávalóval együtt. Fedő alatt 15–20 perc alatt puhára pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a fahéjat és a citromhéjat (ha egy csíkban hámoztuk le előzőleg), és botmixerrel pürésítjük. 

04

A húst 10 perc pihentetés után vágódeszkára tesszük, óvatosan kibontjuk a fóliából és felszeleteljük. Friss salátával és birsalmapürével kínáljuk. 

Jó tudni:

A birsalma vízben oldódó rostokban (pektinben) gazdag. A pektin képes megkötni a koleszterint, ezáltal csökkenti a koleszterinszintet.

megosztás