Babsaláta csípős kolbásszal

Összetevők

  • 30 dkg fehérbab
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 2 dl víz
  • 1 kk. balzsamecet
  • 1 ek. porcukor
  • 0.5 kk. fekete bors
  • 2 ek. olívaolaj

Elkészítés

01

Az átválogatott babot 3-4 órára hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük, és hideg vízbe, a babérlevéllel fűszerezve, 1 csapott kiskanál sóval ízesítve puhára főzzük. Levében hűlni hagyjuk, majd leszűrjük, hideg vízzel átöblítjük.

02

Közben a lilahagymát megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, a kolbászt fölkarikázzuk, a petrezselymet fölaprítjuk.

03

Elkészítjük az öntetet. Ehhez a vizet a balzsamecettel, a cukorral, a sóval meg a borssal elkeverjük, majd az olajat apránként hozzáadjuk.

 

04

A babot, a lilahagymát, a kolbászt keverőtálba töltjük, a petrezselyemmel megszórjuk, az öntetet rálocsoljuk, majd alaposan összeforgatjuk. Letakarva, hűtőszekrényben jól behűtjük.

Bizony, a babból sem csak levest vagy főzeléket lehet készíteni, salátában is megállja helyét. Ez a saláta igazán laktató, akár egy könnyű főételként is megállja a helyét.

megosztás