whrhwrhrwwhr

Aszalt szilvával töltött fácánmell

Elkészítési idő
60
perc
Előkészítési idő
12
perc
Sütési idő
8
perc

Összetevők

  • 5 dl vörösbor
  • 4 db körte
  • 2 evőkanál cukor
  • 15 dkg kimagozott puha aszalt szilva
  • 10 szem koriander
  • 1 db babérlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 db fagyasztott fácánmell
  • 1
  • 4 db vékony szelet húsos szalonna
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

01

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk. Az aljukból egy vékony szeletet levágunk, és innen indulva kikaparhatjuk a gyümölcs magházát, így a körte a tányéron majd meg is áll.

02

A vörösbort a cukorral fölforraljuk, a körtéket 8 perc alatt félig megpároljuk benne, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

03

Az aszalt szilvát serpenyőbe dobjuk, 1 deci boros levet a körtéről rámerünk, a korianderrel meg a babérlevéllel fűszerezzük. Tűzre téve addig forraljuk, amíg a leve el nem fő. Ezután megvárjuk, hogy kihűljön, majd - miután a fűszereket kidobtuk belőle - a puha vajat, a tojást meg a zsemlemorzsát belekeverjük.

04

A fölengedett fácánmelleket kicsontozzuk, bőrüket lefejtjük, húsukat félbevágjuk, így lesz négy fél mell, azaz négy adag belőle. Ezeket egyenként, középen, hosszában felszúrjuk, a boros szilvával megtöltjük.

05

Enyhén megsózzuk, a szalonnába göngyöljük, és vasserpenyőben, a megforrósított olajon körös-körül elősütjük, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 12 percig sütjük.

Párolt rizs és a forró boros körte illenek köretnek hozzá.

megosztás