Összetevők
- 4 db csirkemellfilé
- 12 dkg edámi sajt
- 10 dkg ananász
- 1 db alma
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 dl tej
- 2 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 10 dkg mandula
- 4 dkg gépsonka
Elkészítés
A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiklopfoljuk. Sóval, borssal behintjük, majd mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot fektetünk.
Az ananász levét egy keverőtálba szűrjük, a gyümölcsöt a sajtszeletekre halmozzuk egy csíkban. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd kis kockákra vágjuk és az ananászra szórjuk.
Az így elkészített csirkemelleket szorosan feltekerjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük, úgy, hogy a tekercsek széle alulra kerüljön. A maradék sajtszeleteket a tekercsek tetejére rakjuk.
Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt megsütjük.
A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk benne, majd a tejjel fölöntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A bort és a tejszínt beleöntjük, felforraljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.