Ananászos-almás csirkemell

Összetevők

  • 4 db csirkemellfilé
  • 12 dkg edámi sajt
  • 10 dkg ananász
  • 1 db alma
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl tej
  • 2 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 10 dkg mandula
  • 4 dkg gépsonka

Elkészítés

01

A húst megmossuk, leszárogatjuk, majd lapjában bevágva kiterítjük, kissé kiklopfoljuk. Sóval, borssal behintjük, majd mindegyikre egy-egy szelet sonkát és sajtot fektetünk.

02

Az ananász levét egy keverőtálba szűrjük, a gyümölcsöt a sajtszeletekre halmozzuk egy csíkban. Az almát megmossuk, kimagozzuk, majd kis kockákra vágjuk és az ananászra szórjuk. 

03

Az így elkészített csirkemelleket szorosan feltekerjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük, úgy, hogy a tekercsek széle alulra kerüljön. A maradék sajtszeleteket a tekercsek tetejére rakjuk. 

04

 Előmelegített sütőben, közepes lángon 35-40 perc alatt megsütjük.

05

A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet megforrósítjuk benne, majd a tejjel fölöntjük és kevergetve sűrűre főzzük. A bort és a tejszínt beleöntjük, felforraljuk, közben megsózzuk, megborsozzuk.

megosztás