Almás zellerkrémleves pirított baconnel

Elkészítési idő
10
perc
Előkészítési idő
30
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • dkg zellergumó (hámozás előtt mérve)
  • 2 db piros alma
  • 1 db vöröshagyma (közepes)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 1 ek. extra szűz
  • 15 dkg bacon
  • kakukkfű
  • só, bors

Elkészítés

01

A zellert megpucoljuk, megmossuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.

02

Az olajat egy közepes lábasba öntjük, ha felmelegedett, rádobjuk a hagymát, és pár perc alatt megdinszteljük. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, összeforgatjuk, majd hozzátesszük a zellerkockákat. Fedő alatt megpároljuk. 

03

 Az almákat meghámozzuk, felkockázzuk.

04

Ezt is hozzáadjuk a zellerhez, majd felöntjük az alaplével. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, pár szál friss kakukkfüvet adunk hozzá. Fedő alatt kb. 15–20 perc alatt puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. Ha szükséges, az elfőtt folyadékot pótoljuk.

05

Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk. A baconről levágjuk a zsíros részeket, majd kockákra vágjuk. Serpenyőbe tesszük, ropogósra pirítjuk, és még melegen a tányérba szedett leves tetejére szórjuk. Azonnal tálaljuk.

Jó tudni:

A zeller antioxidáns hatású flavonokat tartalmaz, parlagfű-allergiások azonban óvatosan fogyasszák az esetleges keresztreakciók miatt. 

megosztás