Almás-szőlős mazsolás sertésszűz

Elkészítési idő
60
perc

Összetevők

  • 60 dkg sertésszűzpecsenye
  • 1 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db alma
  • 15 dkg szőlő
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 1 db száraz fehérbor

Elkészítés

01

A szűzpecsenyét megmossuk, leszárogatjuk, majd fehér hártyáját lefejtjük róla. Sóval, borssal meg a mustárral bedörzsöljük.

02

Serpenyőben, kevés olajon, körös-körül megpirítjuk, majd tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük.

03

Közben elkészítjük a ragut. Ehhez a vajat fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta.

04

Az almát meghámozzuk, a magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágva a vajra dobjuk. Néhány percig pároljuk, majd a megmosott és leszemezett szőlőt meg a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát is rászórjuk. A fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük, a citromlével és a borral meglocsoljuk, 4-5 percig együtt pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk. 

05

A szűzpecsenyét a sütőből kivesszük, 10 percig pihentetjük, majd fél centi vastag szeletekre vágva tálra rendezzük. A gyümölcsraguval körülöntve tálaljuk.

Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá köretnek.

megosztás