Összetevők
- 60 dkg sertésszűzpecsenye
- 1 evőkanál mustár
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál cukor
- 2 db alma
- 15 dkg szőlő
- 10 dkg mazsola
- 1 db citrom
- 1 db száraz fehérbor
Elkészítés
A szűzpecsenyét megmossuk, leszárogatjuk, majd fehér hártyáját lefejtjük róla. Sóval, borssal meg a mustárral bedörzsöljük.
Serpenyőben, kevés olajon, körös-körül megpirítjuk, majd tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, 180°C-on, 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a ragut. Ehhez a vajat fölolvasztjuk, a cukrot kissé megkaramellizáljuk rajta.
Az almát meghámozzuk, a magházát kimetsszük, majd vékony cikkekre vágva a vajra dobjuk. Néhány percig pároljuk, majd a megmosott és leszemezett szőlőt meg a beáztatott és lecsöpögtetett mazsolát is rászórjuk. A fahéjjal, a szegfűszeggel fűszerezzük, a citromlével és a borral meglocsoljuk, 4-5 percig együtt pároljuk, majd a tűzről lehúzzuk.
A szűzpecsenyét a sütőből kivesszük, 10 percig pihentetjük, majd fél centi vastag szeletekre vágva tálra rendezzük. A gyümölcsraguval körülöntve tálaljuk.
Burgonyapüré vagy krokett illik hozzá köretnek.