Almás-lilakáposztás rétes

Elkészítési idő
40
perc
Elkészítési idő
25
perc
Sütési idő

Összetevők

A töltelékhez

  • 2 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 fej vöröshagyma
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kis fej lilakáposzta
  • 1 teáskanál fahéj
  • 80 ml vörösbor
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 4 db alma

Az összeállításhoz

  • 6 db réteslap
  • 2 evőkanál tejföl
  • 50 ml olívaolaj
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál szezámmag

Elkészítés

Nincs meg minden otthon?
01

A káposztás töltelékhez a lila káposztát lereszeljük. Egy nagyobb lábasba öntjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg pici színt kap (karamellizálódik), ekkor beledobjuk a felcsíkozott vöröshagymát, és ezt is kissé karamellizáljuk.

Sózzuk, borsozzuk és rádobjuk a lereszelt lila káposztát. Megszórjuk a fahéjjal, felöntjük a vörösborral és a balzsamecettel, puhára pároljuk, és a végén hozzáadjuk a megpucolt, 1 cm-es kockákra vágott almát. Még egy percig pároljuk, majd legalább langyosra hűtjük. 

02

A két rúd réteshez 3-3 lapot fogunk használni. 3 lapot „összeillesztünk” úgy, hogy mindegyiket vékonyan átkenjük a tejföllel elkevert olajjal.

A hosszabbik oldalához rakjuk a töltelék felét hosszanti sávban, majd feltekerjük hengerré. A másikkal is megismételjük ezt.

A két rétest sütőpapíros tepsire rakjuk, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal, és 190 fokra előmelegített sütőben kb.25 perc alatt aranybarnára sütjük. 

megosztás