Összetevők
- 4 szelet sertéskaraj
- 1 őszibarackkonzerv
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 dl száraz fehérbor
- margarin
- só, bors
Elkészítés
01
A hússzeleteket besózzuk, borsozzuk.
02
Egy tepsit kikenünk margarinnal, amelybe egymás mellé fektetjük a befűszerezett hússzeleteket.
03
A felezett őszibarackokat keresztbe bevagdaljuk, és legyezőszerűen szétnyomjuk. Így teszünk egyet-egyet minden hússzeletre.
04
A pároláshoz a húsok alá öntjük a bort, majd lefedve előmelegített sütőbe tesszük, és 160 °C-on puhára pároljuk.
05
Ha a hús megpuhult, a tepsit kivesszük, a barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd fedetlenül visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
06
Tálaláskor ízlés szerint rizst vagy krumplipürét kínálhatunk hozzá.
A legegyszerűbb húsfajta is különlegessé válik, ha valamilyen gyümölccsel kísérve készítjük el. Így tettünk a népszerű karaj esetében is.