x

Őszibarackos hússzeletek

Elkészítési idő
60
perc
Elkészítési idő

Összetevők

  • 4 szelet sertéskaraj
  • 1 őszibarackkonzerv
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 dl száraz fehérbor
  • margarin
  • só, bors

Elkészítés

01

A hússzeleteket besózzuk, borsozzuk.

02

Egy tepsit kikenünk margarinnal, amelybe egymás mellé fektetjük a befűszerezett hússzeleteket.

03

A felezett őszibarackokat keresztbe bevagdaljuk, és legyezőszerűen szétnyomjuk. Így teszünk egyet-egyet minden hússzeletre.

04

A pároláshoz a húsok alá öntjük a bort, majd lefedve előmelegített sütőbe tesszük, és 160 °C-on puhára pároljuk.

05

Ha a hús megpuhult, a tepsit kivesszük, a barackok tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd fedetlenül visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük. 

06

Tálaláskor ízlés szerint rizst vagy krumplipürét kínálhatunk hozzá. 

A legegyszerűbb húsfajta is különlegessé válik, ha valamilyen gyümölccsel kísérve készítjük el. Így tettünk a népszerű karaj esetében is.

megosztás