Szakértőink

123

Turcsák Katalin

dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakértő

Dietetikusként fontosnak tartom az egészséges táplálkozást, mert hosszú távon hozzájárul vitalitásunk megőrzéséhez, illetve bizonyítottan csökkenti bizonyos civilizációs betegségek kialakulásának kockázatát.

Gyerekkoromban nálunk is többnyire a tradicionális magyar konyha ételei kerültek az asztalra, amelyek ízvilága a mai napig kedves számomra. Később azonban, a tanulmányaim során szerzett táplálkozástudományi ismeretek tükrében, a családi receptek kisebb-nagyobb átalakuláson estek át, amelynek köszönhetően a hagyományos ízek mellett a korszerű étrendi ajánlások is érvényesülnek bennük.

2020.11.19.

123

Készítsd fel szervezeted a hideg időre!

 

A C-vitamin az egyik legismertebb antioxidáns vegyület, mely védi a szervezetet a károsító szabadgyököktől, továbbá erősíti a hajszálereket, és egészségesen tartja az izmokat, ínszalagokat.

Tovább

Tóth Gábor

élelmiszeripari fejlesztőmérnök

Élelmiszeripari mérnökként a munkámat egyben a hobbimnak, küldetésnek és missziónak is tekintem. Fontosnak érzem a mindennapi élelmiszerek tápértékének javítását, a bio- és reformélelmiszerek kutatása és fejlesztése pedig szívügyemmé vált az elmúlt tizenöt évben. Előnyös a megelőző szemlélet, a prevencióra való odafigyelés az étrend terén is.

Úgy gondolom, tudatossággal, rendszerszemlélettel és az ételek helyes megválasztásával látható eredményeket lehet elérni az életminőség, illetve a szellemi, lelki és fizikai teljesítőképesség javításában. A hagyományos étkezésbe számos új vagy régi-új nyersanyag beépíthető, az így készített ételek élettani értéke jelentősen emelhető.

123