Cafe Frei – A világ kedvenc kávéi

A kapszula komfortja vonz, vagy inkább a kotyogósban hiszel? Nem számít, a Cafe Frei termékei között bőven találhatsz az ízlésednek leginkább megfelelő ízeket, a neked leginkább megfelelő kivitelben! Még tovább fokoznád a kávéélményt?  Lapozd fel exkluzív Cafe Frei magazinunkat, és próbálj ki egy-két izgalmas receptet is!

Elolvasom!

NICARAGUAI DOHÁNYKÁVÉ

 

Ez a szemes kávé a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változata. A vendégek a Cafe Frei dubaji kávézójában éppúgy imádják, mint Magyarországon, vagy épp Splitben, az adriai tengerparton. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészia lakásunkba. Az ital egykori „feltalálói” a dohányleveleket lédús almareszelékbe áztatták, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főztek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe kell beleforgatni, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

MIAMI BEACH-I VANÍLIA-KÁVÉ

FAHÉJAS SZERECSENDIÓVAL

 

A Cafe Frei kávézóiban világszerte ez az amerikai kávékonyha sláger-receptje. Nizzában éppúgy, mint Magyarországon, vagy épp a Cafe Frei szaúd-arábiai üzletében. A vanília ízű kávékat Miamiban fahéjjal és szerecsendióval készítik, hogy az ital ne legyen émelygősen édes. Eredetileg a Miami Beachen áttelelő argentin és brazil elit kedvence volt ez a recept, de végül az amerikaiak is megszerették. Annyit változtattak csak rajta, hogy ők a vaníliát nem utólag öntik a kávéba, hanem hogy sokkal tisztább legyen az íze, már pörköléskor felviszik a kávészemekre.

RÓMAI MOGYORÓ-KÁVÉ

„NOCCIOLA ROMANA”

 

Igazi világkávé, amely végül Olaszországban, ott is legfőképp a római kávézókban lelt végső otthonra. Először a maják, a mai Guatemala területén készítettek mogyoró-kávét, bár a spanyolok bizony ők a „feltalálók”, méghozzá a gyarmati időkben. Akárhogy is történt, az biztos, hogy a spanyolok kakaót is kevertek bele, ahogy aztán az olaszok is. Akik, lássuk be, igazi mogyoró-nagyhatalom. Nálunk, a Cafe Frei választékában is slágertermék lett, hiszen a mogyoró nemcsak a mediterrán népek kedvence.

AMSZTERDAMI BRANDY KÁVÉ

KARAMELLIZÁLT NARANCCSAL

 

A brandy a hollandok találmánya, mert a bornak adóelkerülési szempontból ők „gyújtottak alá” először. Lepárolták, hogy csökkentsék a mennyiségét, és így kevesebb legyen az adó. Égetett bor, hollandul brandewijn lett belőle, vagyis brandy. Később már nem csak szőlőborból készült brandy, hanem a távol-keleti gyarmatokon narancsból is. Hogy szebb legyen a színe, és persze jobb az íze, a hollandok karamellát adtak hozzá. Ők voltak Európa vezető kávékereskedői, így érthető, hogy végül a tejeskávéjukkal is összeházasították.

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ

 

A színtiszta japán csokoládé házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málnaízével. A csokiszakértők közül egyre többen nem a francia, hanem sokkal inkább a japán csoki-desszert piacot tartják a kifinomultabbnak. A párizsi Salon du Chocolat díjait rendszeresen viszik el japán csokoládé-mesterek,miközben a francia csokoládékészítők számára ma már az a legnagyobb elismerés, ha üzletet nyithatnak Tokióban. Mi már csak ezért is a japán édesség-iránytűt követve forgatjuk sűrű csokoládé és málna aromába ezt a japán kávékülönlegességet.

KONYAKMEGGYES BONBON-KÁVÉ

MANDULÁS CSOKOLÁDÉVAL

 

A Cafe Frei pörkölőmestere egy Hollandiában tanult eljárást fejlesztett tovább úgy, hogy a modern kávékultúra az egykori budavári csokoládé-manufaktúrák kifinomultságával találkozhasson a csészénkben. Frissen őrölve és elkészítve ezekből a kávészemekből folyékony, forró desszert születik. Konyakban áztatott meggy mandulás feketecsokoládéba zárva – a magyarok régi kedvence gőzölög így „kávéformában” otthon.

Megkóstolnád másképp is? Próbáld ki exkluzív receptjeinket!

KÓKUSZOS CSOKI ÍZŰ

COSTA RICAI COCO-BON KÁVÉ

 

A Karib-szigetvilág egzotikus ízei, az istenek fűszerének tartott csokoládé, és a Costa Rica egyik kedvenc trópusi gyümölcse, a kókuszdió ihlette ezt az egzotikus ízű kávékülönlegességet. Manufakturális körülmények között, olaszos stílusban, úgynevezett„tostatura lunga” pörköléssel, és a Cafe Frei által kifejlesztett, egyedi ízesítési technikával blendelt desszertkávé készült belőle. Olyan, mintha beleharapnánk a kedvenc kókuszos csokoládénkba!

MOGYORÓS CSOKI ÍZŰ

TORINÓI CSOKO-NUT KÁVÉ

 

Olaszország mogyoró-nagyhatalom, és imádják a kávét is a kedvenc magjukkal ízesíteni, persze a csokoládé mellett. Ha pedig ez a két íz találkozik, abból igazi kávékülönlegesség születik! Manufakturális körülmények között, olaszos stílusban, úgynevezett „tostatura lunga” pörköléssel, és a Cafe Frei által kifejlesztett, egyedi ízesítési technikával blendelt desszertkávét alkottunk belőle. Olyan, mintha beleharapnánk a kedvenc mogyorós csokoládénkba!

NARANCSOS CSOKI ÍZŰ

BRÜSSZELI JAFFA-PRALINÉ KÁVÉ

 

A brüsszeli csokoládékészítők évszázados hagyományai ihlették ezt a kávékülönlegességünket. A belga pralinék ízvilágában mesterien ötvöződik a csokoládé különböző ízekkel, de a narancs az egyik klasszikus párosítás. Ennek hatására született meg manufakturális körülmények között, olaszos stílusban, úgynevezett „tostatura lunga” pörköléssel, és a Cafe Frei által kifejlesztett, egyedi ízesítési technikával blendelt desszertkávénk. Olyan, mintha beleharapnánk a kedvenc csokipralinénkba!

Megkóstolnád másképp is? Próbáld ki exkluzív receptjeinket!

ESPRESSO BY TAMAS FREI

A világot televízió-riporterként és regényíróként beutazó Frei Tamás kedvenc olasz kávézója ihlette első nem ízesített espresso kapszulánkat. Itáliában Északról Dél felé haladva nemcsak a pörkölési stílus változik, hanem a kávékeverékek összetétele is. Frei Tamás a közép-olasz, toszkán ízvilágot szeret. Firenzei törzshelye a főtér sarkán álló patinás Perseo Cafe. Az általuk készített kávéra esküszik, az ottani pörkölő mesterek és baristák tudására. Ez az kávéélmény inspirálta a Cafe Frei Espresso by Tamás Frei kapszulájának megalkotását. Kicsit citrusos, de közben mégis klasszikusan kesernyés íz, melyben azonos fajtájú arabica kávészemek keverednek három dél-amerikai ültetvényről.

COSTAI RICAI KÓKUSZ-KÁVÉ

 

Ebből a kapszulából a Kincses Sziget írójának kedvenc kávéját lehet elkészíteni otthon. Robert Louis Stevenson 1880-ban, amikor visszatért Costa Ricába a lakatlan csendes-óceáni Kókusz-szigetekről, sűrű kókuszfőzetet kevert a kávéjába. Az alap a spanyol gyarmatosítók habos tejeskávéja volt. Így született meg a kókusz macchiato, a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc vendégeinek egyik kedvence. A skót szerző Costa Ricában kezdte írni világhírű regényét, és közben ezt a kávét itta.

NICARAGUAI DOHÁNY-KÁVÉ

 

Ez a kapszulás kávé a Cafe Frei nemzetközi kávézólánc egyik legsikeresebb receptjének otthoni változata. A vendégek a Cafe Frei dubaji kávézójában éppúgy imádják, mint Magyarországon, vagy épp Splitben, az adriai tengerparton. A dohány-kávé Nicaragua fűszeres, füstös, latin ízeit csempészi a lakásunkba. Az ital egykori „feltalálói” a dohányleveleket lédús almareszelékbe áztatták, amiből egynapos pihentetés után krémes eszenciát főztek. A kávészemeket ebbe a sűrű krémbe kell beleforgatni, hogy minden szem átvegye az egzotikus dohányízt és a különleges illatot.

TOKIÓI MÁLNA-KÁVÉ

 

A kifinomult japán csokoládé házassága a tokiói cukrászdák kedvenc málna-ízével. A párizsi Salon du Chocolat díjait rendszeresen viszik eljapán csokoládémesterek, miközben a franciacsokoládékészítők ma már azt tartják a legnagyobb elismerésnek, ha üzletet nyithatnak Tokióban. A Cafe Frei választékában is abszolút favoritnak számít ez az ízpárosítás, így kapszulás kávéink esetében is megalkottuk a japánok kedvencét, mely egyetlen gombnyomásra a csészébe kerül.

RÓMAI MOGYORÓ-KÁVÉ

 

Az olasz főváros kedvenc íze – kávészemekbe pörkölve, aztán finomra őrölve, és kapszulába zárva. Rómában, legyen szó kávéról vagy fagylaltról, a mogyoró az elsőszámú favorit. A mi mogyorós ízvarázslatunk titka, hogy manufakturális körülmények között, a szokásoktól eltérően, „langyos”pörköléssel nyitjuk meg a kávészemek pórusait. Utána egynapot pihentetjük, és végül a kávét kis adagokban beleforgatjuk mogyoró aromába, hogy a kávészemek nyitott pórusai szivacsként szívják magukba az ízeket.

Megkóstolnád másképp is? Próbáld ki exkluzív receptjeinket!

HAVANNAI KARAMELLA-CAPUCCINO

 

Havannában állítólag 1924-ben kevertek először barna cukrot az őrölt kávéba, és készítették így a rövid feketekávét, a coladát. Ez volt a „cantinero” stílus, az elegáns italbárok pultjainál alkotott karamellás kávé. Az elmúlt évtizedekben aztán már tejet is adtak hozzá, így kubai stílusú cappuccino lett belőle.

INDIA GINZENG-LATTE

 

A legősibb holisztikus gyógyító módszer, a többezer éves Ájurvéda egyik „kedvence” a ginzeng. A test,a tudat és a lélek harmóniájára koncentráló ájurvéda felfogás a ginzengnek immunerősítő és stresszoldóhatást tulajdonít. Kávéval és tejjel összekeverve ma már világszerte nagy kedvenc, ezzel hódította meg India a kávévilágot!

LOMBARD AMARETTO CAPUCCINO

 

Milánó aperitivo kávéja – már reggel is! Az észak-olasz nagyváros pénzügyi központjában van, aki már reggel is enyhíti a stresszt egy kis alkohollal. Pici keserűmandula-likőr a tejeskávéba sosem árthat, kacsintanak egymásra arrafelé a tőzsdecápák, és „megízesítik” a cappuccinójukat. Este persze még inkább – az már a vacsora előtti aperitivo, akkor már mindent szabad! Ezt az ízvilágot alkottuk meg kapszulába zárva, persze alkoholfok nélkül.

RÓMAI MOGYORÓ LATTE

 

Az olasz fővárosban – legyen szó kávéról vagy fagylaltról – a mogyoró az elsőszámú favorit. Állítólag már az ókori Rómában is imádták a közelben termő viterbói mogyorót. Akkor még persze főleg fagyit készítettek belőle. Ma viszont már a kávé „nyeli el” a legtöbb mogyorót arrafelé. Főleg a hosszú tejeskávék, a latték! Az olasz főváros kedvenc íze most egyetlen gombnyomással érkezik a csészébe, tejeskávé formájában.

Megkóstolnád másképp is? Próbáld ki exkluzív receptjeinket!