5 kedvenc grillköretünk

123

Oké, megvan a tökéletes hússzelet, készítettünk hozzá valami finom mártást (például zöld ajikát), már csak a köret hiányzik. Őszintén szólva, ez nehezebb feladat, mint amilyennek hangzik: a tökéletes grillköret megtalálásához több szempontot kell figyelembe vennünk. Először is, olyat kell találnunk, ami jól társul a húshoz, és semmiképp nem nyomja el annak ízét (különben feleslegesen güriztünk a tűz felett a nyári melegben). Másodszor, érdemes valami olyasmiben gondolkodni, ami gyorsan kész van, hogy ne kelljen megosztanunk a figyelmünket a grill figyelése és a köret készítése között. Harmadik, nem elhanyagolható szempont az, hogy az étel könnyű legyen, pláne, ha egy nehezebb barbecue-t tervezünk. 
 

Mi ezt az 5 szuper grillköretet javasoljuk:

  1. Sült zöldségek: Manapság az egyik legnépszerűbb megoldás a grill ételek mellé az, ha a húsok mellé pár felszeletelt cukkinit vagy padlizsánt is feldobunk. Egyszerű, finom, egészséges! Természetesen, más zöldségekkel is ki lehet próbálni ezt, a sült húsokhoz fantasztikusan passzoló kelbimbótól a kaliforniai paprikán át akár a zellerig is. Egyes éttermekben a salátát is megkapatják egy picit a tűzön, kellemes, füstös ízt adva neki. 

  2. Kukorica: Amerikában a grillezés és a sült kukorica már régóta kéz a kézben jár, idehaza viszont még nem annyira elterjedt a „strandos” főtt kukorica testvére, a tűzön picit megkapatott kukorica. Szaftosabb húsokhoz (például barbecue oldalashoz) ajánljuk. 

  3. Fóliás krumpli: A tábortűzi klasszikus, amely éppoly isteni puhára sül meg a grillsütő lángjai közt, mint gyerekkorunkban, mikor a 67-es utat énekeltük a nyáritábor legszebb éjszakáján. Egy kis vajjal, pici tejföllel, metélőhagymával megspékelve mindenki kapkodni fogja.
  1. Saláta, saláta, saláta: A salátában az a jó, hogy annyiféle változata van és annyiféleképp lehet variálni, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Legyen akár majonézes, akár húsos, akár egyszerű zöld- vagy paradicsomsaláta, a siker szinte garantált. Nekünk most a kedvencünk grillételek mellé a grillezett barackos ruccolasaláta, ahol az enyhén karamelles, édes barack és a kesernyés ruccola tökéletesen kiegészítik a hús ízét. 
  2. Bab és bacon: Legutoljára egy keményebb, nehezebb ételt hagytunk, de grillköretekről esvén szó, nem mehetünk el a sült bab és bacon amerikai intézménye mellett. Ez picit több munkát és előkészületet igényel, viszont az eredmény magáért beszél, ahogy a szinte krémes babot a fantasztikus barbecue szelet mellé eszegetjük. Próbáljátok ki ti is!