123

Indul a grillszezon!

Így készülj elő!

 

Ahogy a vacogást felváltja az első tavaszi szellő meg a ragyogó napsütés, és nem kell takaróba gubóznunk, ha ki szeretnénk ülni a teraszra, a grillszezon is végre kezdetét veszi. Szóval elő a vicces kötényekkel, a tuti fűszerkevérekkel, végre újra sütögetünk! Mielőtt azonban belekezdenénk a tökéletes grillkolbász receptjének kidolgozásába, pár dolgot meg kell ejtenünk.

Először is: ellenőrizzük a grillsütőnket, és takarítsuk szépen ki! Gáz grill esetén nézzük meg, hogy a szelep és a kábel sértetlen-e, mert ellenkező esetben könnyen baleset alakulhat ki. Ha nem ápoltuk le ősszel a grillsütőt, érdemes azt is átvizsgálni, hogy nem rozsdásodott-e be egyik-másik elem. A zsírtálcát, amely a lecsöpögő zsírt összeszedi, alaposan mossuk ki, és a jövő évi takarítás egyszerűsítéséhez béleljük ki alufóliával. Ha ezekkel megvagyunk, csináljunk egy próbasütést: gyújtsuk be a sütőt, égessünk ki belőle minden felhalmozódott port, ellenőrizzük, hogy minden világít, aminek világítania kell és semmi nem lángol, aminek nem kéne lángolnia.

A következő körben nézzük át csipeszeinket, lapátjainkat, tálainkat, ellenőrizzük, hogy nem nedvesedett-e át a télen a brikett vagy a faszén! Nincs is annál irritálóbb, mint mikor szépen összekészülünk egy sütögetéshez, és kiderül, hogy nincs meg egy nagyon fontos alapeszköz. 

Végezetül, de nem utolsó sorban, ugorjunk el kedvenc SPAR vagy INTERSPAR üzletünkbe  bevásárolni, hiszen csak a legjobb minőségű anyagokból érdemes grillezni, legyen szó húsról, kolbászról, sajtról vagy különlegesebb finomságokról. Ráadásul, ha valamelyik eszközünk hiányzik, itt gyorsan pótolhatjuk is. Ha mindez megvan, már csak egy kellemes ebédidő vagy este kell, hogy indulhasson a 2021-es grillszezon!