3. Süti, nem süti
Szintén kérdés lehet az is, hogy mit szeretnénk a grillünkön sütni: az óriási barbecue-szmókerek gyönyörűek, de lassabbak és macerásabbak, nem feltétlen éri meg, ha csak vasárnapi ebédekre szeretnénk összedobni egy kis grillkolbászt vagy csirkemellet. Ha viszont a grill számunkra a kísérletezés egy új terepe, és texasi nagyikat megszégyenítő módon szeretnénk kipróbálni, milyen a tökéletes pulled pork, akkor igenis, vágjunk bele, válasszuk a nagy szmókert!
4. Extra mehet bele?
Ez megint egy olyan döntés, ahol saját szokásainkat és rutinunkat kell szem előtt tartani: szükségünk van-e beépített hőmérőre vagy ránézésre megmondjuk, készen van-e a hús (vagy, ne adj’ isten, olyan profik vagyunk, hogy már van vezetékes húshőmérőnk)? Szükségünk van-e a sütőn külön tálalóra, vagy grillsütőnket tuduk közvetlenül asztal/pult mellé állítani?
5. Szépség és kényelem
Igen, bár ez az utolsó, de ez is fontos szempontból: jól néz ki a grillsütő, vagy az első használat után csupa kozma lesz a teteje és kicsit cikinek fogjuk érezni a kertipartin? Könnyű a takarítás, a karbantartás? Itt persze szempont, ki milyen habitusú: van, aki azt szereti, amit egy gyors törléssel készre lehet suvickolni, és van olyan, aki számára fontos, hogy minden alkatrész kiszerelhető és könnyen visszarakható legyen. Érdemes olyan sütőt választani, amelynél a grillrács magassága állítható, így nemcsak a sütés, de a takarítás is egyszerűbb lesz. Természetesen utóbbihoz, bármilyen is a grillünk, mindig használjunk minőségi eszközöket: grillrácstisztító kefét és megfelelő spray-ket.