all rights reserved all rights reserved

SPAR Magyarország

A SPAR Magyarországon

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult. A cégcsoport első SPAR üzletét Tatán nyitotta meg 1991-ben. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításait és üzlethálózat vásárlásait új üzletnyitások sora követte, közöttük zöldmezős beruházások is. A hálózatbővítés jelentős lépése volt a 2002 végén átvett tizennégy Billa üzlet SPAR-rá történő alakítása, valamint a huszonkét Kaiser’s szupermarket 2003-as felvásárlása. A SPAR történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus hálózatot. A cég 2004 óta saját húsfeldolgozó üzemet működtet Bicskén, valamint egy friss szendvicsek és saláták előállítását végző convenicence üzemet működtet Üllőn. A cégcsoport 2012-ben megkezdte a franchise rendszer kiépítését Magyarországon. A hálózatbővüléssel párhuzamosan folyamatos a vállalat régebbi egységeinek felújítása, korszerűsítése is. A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft., közel 14.000 dolgozójával az ország ötödik legnagyobb munkaadója. Jelenleg országosan több mint 600 SPAR egység üzemel több áruháztípusban (INTERSPAR hipermarket, SPAR szupermarket, City SPAR szupermarket, SPAR partner, SPAR market, OMV-SPAR express, Orlen-DESPAR). 2023.12.31-én a SPAR Magyarország összesen 368 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett (36 INTERSPAR hipermarket, 300 SPAR szupermarket, 32 City SPAR szupermarket), illetve franchise programjának égisze alatt 273 áruház működött (42 SPAR partner, 83 SPAR market, 87 OMV-SPAR express, 61 Orlen-DESPAR), mely így mindösszesen 641 SPAR-logós üzletet jelent.

A SPAR központ

- Bicske

Központ

A SPAR Magyarország adminisztratív központja több más épület mellett az M1 autópálya bicskei lehajtójánál található (39-es kilométer). 

A központi irodaház először 2002 végén került kibővítésre, amikor a korábban Budaörsön működő osztályok Bicskére költöztek. 2005-ben a folyamatos hálózatbővítés következtében szükségessé vált a központi épület bővítése is; egy futurisztikus tárgyalóhíd, valamint egy 3 szintes parkolóház létesült.

  • Cím: 2060 Bicske, SPAR út 0326/1.
  • Telefonszám: 06-20-823-7000
  • E-mail: [email protected]

Logisztikai központok

- Bicske, Üllő

Központ

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. fő logisztikai létesítménye 1994 óta a bicskei raktárközpont épület-együttese, mely közel 10 hektáros területen helyezkedik el. 2005-ben a logisztikai központ jelentősen átalakult és kibővült. A jelenlegi raktárterület több mint 37 ezer m2, melyben megtalálható a szárazáru-, frissáru- és zöldség-gyümölcs raktár. A bolthálózat évről évre történő jelentős bővítése miatt szükségessé vált egy újabb logisztikai központ megépítése. 2008. szeptemberében a SPAR második logisztikai központja Üllőn kezdi megműködését, melynek területe 52 ezer m2.

Regnum Húsüzem és Oktatóközpont

- Bicske, Perbál

123

A SPAR Magyarország Kft. az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként, és azóta is egyedüliként 2004 végétől működtet saját húsüzemet bicskei központja területén. A kiváló minőségű friss hús és a SPAR neve a húsfeldolgozó üzem működése révén összefonódott, amelynek alapja indulása óta a szigorú ellenőrzés és a kifogástalan szállítói háttér. A cégcsoport olyan hazai beszállítókkal dolgozik együtt, akik nemcsak az alapanyag minőségében, hanem a nyomonkövethetőségben, szállítási színvonalban is maximálisan meg tudnak
felelni a cégcsoport szigorú követelményeinek. Az ország egyik legmodernebb
technológiával működő üzeme, megnyitása óta több lépcsőben fejlődött, bővítette kapacitását. A húsüzemben előállított termékek iránti növekvő kereslet miatt 2013-ban szükségessé vált a kapacitás növelése. Az üzem 1600 m2-rel történő bővítése során nagyobb lett a csontozó- és a tálcáshús-csomagoló helyiség, a készítménygyártás mennyiségeinek emelése pedig új töltő- és főző-füstölő berendezések beszerzésével valósult meg. A nagyobb kapacitású üzemben a 115 fős létszámon felül, 35 új munkahely teremtésére nyílt lehetőség. A beruházás teljes összege mintegy 1,5 milliárd forintot tett ki.
2020. 11. 02-án a SPAR tulajdonába került a ZIMBO Perbál Húsipari Termelő Kft. perbáli üzemegysége, mely ekkortól Regnum Húsüzem Perbál néven működik tovább. Az itt dolgozó mintegy 200 munkavállaló már a SPAR égisze alatt tevékenykedik. Velük együtt a SPAR csapatát az élelmiszer termelés üzletágban így már mintegy 600 szakember erősíti. A bővüléssel nagyobbá válik a saját márkás termékválaszték, és erősödik a magyar termék szortiment.

SPAR enjoy. convenience üzem

- Üllő

Convenience
all rights reserved all rights reserved

A SPAR csoport legújabb, SPAR enjoy. convenience szendvics és saláta üzeme 2018-ban indult el. Az 1500 négyzetméteres üzem építése 2017 júliusában kezdődött. A zöldmezős beruházás költségvetése mintegy 1,2 milliárd forintot tett ki.

A legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő létesítmény két csomagolósorral működik jelenleg és 50 munkatársat foglalkoztat. Az üzemben 15 féle majonéz alapú saláta és 15 féle szendvics készül, ez naponta 4 tonna majonézes saláta és 20 ezer szendvics elkészítését jelenti. 

Üzleti filozófia

Vállalatunk legfontosabb alapelve szerint a  vásárló áll a középpontban.
E filozófia része a különféle vásárlói igényekhez igazodó széles
áruválaszték, és kedvező árszint biztosítása, a vásárlókat partnernek
tekintő, őket minden tekintetben kiszolgáló üzletpolitika és gyakorlat.
Mindezek mellett tevékenységünk minden területén a magas minőségi
színvonalat tartjuk a legfontosabbnak. Ugyancsak a vásárlók
megbecsülését jelzi az a törekvés és felvilágosító munka, melyet az
élelmiszerbiztonság és az egészségtudatosság terén végzünk. Ezen
túlmenően a SPAR a piaci versenyben mindig korrekt, a fair play
szabályait betartó magatartást tanúsít.

Minőségünk garanciái

ISO 22000:2005

A SPAR az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként és azóta is egyedüliként 2004 végétől működtet saját húsüzemet bicskei központja területén. A húsfeldolgozó üzem 2010-ben a Magyarországon működő húsüzemek között elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005 élelmiszerbiztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását.

 

Nemzetközi szinten a leginkább elfogadott szabvány az ISO 22000, amely a HACCP irányelveit hangolja össze a kialakult termék gyártói gyakorlattal, így megkönnyíti az élelmiszeripari folyamatok során fellépő kockázatok hatékony feltárását és kezelését, egyben a vevői igényeknek való legmagasabb szintű megfelelés biztosítéka is.

IFS Logistics Standard

A 2014-ben megszerzett, s évente sikeresen megújított önkéntes minősítéssel az áruházlánc biztosítja az üzlethálózat igényeinek megfelelő kiszolgálást, a vevői szempontokon alapuló fejlesztési folyamatokat, az esetlegesen előforduló hibákazonnali, gyors és hatékony kezelését.

 

Az IFS Logistics Standard nemzetközileg elfogadott élelmiszerbiztonsági rendszer, kifejezetten az ellátási lánc logisztikai folyamatainak szabályozására és minőségének fenntartására hozták létre. A legmagasabb szintje garantálja, hogy olyan élelmiszerbiztonság valósuljon meg a logisztikai folyamatokban, amely az áru beérkezésétől a kiszállításig garantálja, hogy a fogyasztókhoz kifogástalan minőségű termékek kerülhessenek.

Spar csoport-sparhu

SPAR Franchise program

A SPAR Magyarország 2012. szeptemberétől folyamatosan építi franchise, kiskereskedelmi hálózatát.   

Amennyiben Ön egy korrekt partnerrel szeretne együtt dolgozni, keressen
bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

Telefonszám:   +36 40 620 111
E-mail cím: [email protected] vagy [email protected]

A SPAR partner program a következő előnyöket nyújtja:

  • Kiváló logisztikai hátteret biztosítunk: a SPAR bicskei és üllői központi raktáraiból széles választékban vagyunk képesek partnereink 
    igényeinek megfelelni
  • A SPAR-csoport tagjainál már ismert, vonzó heti és hétvégi akciók a SPAR partner üzletekben is érvényesek
  • A SPAR a magyar kiskereskedelmi láncok között egyedülálló módon saját húsüzemmel rendelkezik. Közép-Európa egyik legmodernebb húsüzeméből kikerülő kiváló minőségű, mindig friss és kedvező árú húsok tálcás kiszerelésben a SPAR partner üzletekben is elérhetőek
  • Az S-Budget és SPAR márkatermékek évek óta méltán népszerűek a vásárlók körében. A kedvező árfekvésű és mindig megbízható minőségű termékek a SPAR partner üzlet polcairól sem hiányoznak 
  • Kis és nagy alapterületű üzlettípusokra külön koncepciót kínálunk
Részletek

További információk és letölthető anyagok

Spar csoport-sparhu
Szállítók, külső szolgáltatók
Spar csoport-sparhu
Ingatlant keresünk
Spar csoport-sparhu
Kiadó üzlethelyiségek
Spar csoport-sparhu
Információs kiadványok
123
SPAR Bizalomvonal