SPAR Magyarország

A SPAR Magyarországon

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1991-ben alakult, s ezzel Magyarország is részévé vált a világ negyven országára kiterjedő nemzetközi áruházláncnak.

Az első SPAR szupermarket hazánkban Tatán nyílt meg, s a fejlődés azóta folyamatos és dinamikus. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításait és üzlethálózat-vásárlásait új üzletnyitások sora követte, közöttük ún. "zöldmezős” beruházásúak is. Az utóbbi évek legjelentősebb tranzakciói a 2002 végén átvett 14 Billa üzlet SPAR-rá történő alakítása, valamint 22 Kaiser’s szupermarket 2003 évi megvásárlása voltak.

Az elmúlt évek az intenzív terjeszkedés jegyében teltek el. Budapesten és vidéken egyaránt, újépítésű, modern szuper- és hipermarketeket nyitott a társaság. 5 év alatt megduplázódott a forgalom és a munkatársak száma, az üzletek száma pedig 70-nel nőtt. A rendkívüli expanziós fejlődés mellett megkezdődött a régebben üzemelő üzletek gyorsított ütemben való felújítása és korszerűsítése. 2008-ban tovább folytatódott a cég erős expanziója: az új áruháznyitások mellett a SPAR-csoport megvásárolta a Tengelmann vállalattól a 174 magyarországi Plus áruházat is, melyek SPAR szupermarketekké alakultak át.

2018 végén a SPAR Magyarország összesen 381 saját üzemeltetésű áruházzal rendelkezett, illetve franchise programjának égisze alatt 174 áruház működött, mely így mindösszesen 555 SPAR-logós üzletet jelentett az év végén. Ezen belül a megoszlás: 33 INTERSPAR hipermarket, 348 SPAR szupermarket - magában foglalva a 20 City SPAR szupermarketet is – és 174 franchise üzlet.

SPAR központ

- Bicske

Központ

A SPAR Magyarország adminisztratív központja több más épület mellett az M1 autópálya bicskei lehajtójánál található (39-es kilométer).

A központi irodaház először 2002 végén került kibővítésre, amikor a korábban Budaörsön működő osztályok Bicskére költöztek. 2005-ben a folyamatos hálózatbővítés következtében szükségessé vált a központi épület bővítése is; egy futurisztikus tárgyalóhíd, valamint egy 3 szintes parkolóház létesült.

  • Cím: 2060 Bicske, SPAR út 0326/1.
  • Telefonszám: 06-20-823-7000
  • E-mail: info@spar.hu

Logisztikai központok

- Bicske, Üllő

Központ

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. fő logisztikai létesítménye 1994 óta a bicskei raktárközpont épület-együttese, mely közel 10 hektáros területen helyezkedik el. 2005-ben a logisztikai központ jelentősen átalakult és kibővült. A jelenlegi raktárterület több mint 35 ezer m2, melyben megtalálható a szárazáru-, frissáru- és zöldség-gyümölcs raktár.

A bolthálózat évről évre történő jelentős bővítése miatt szükségessé vált egy újabb logisztikai központ megépítése. 2008. szeptemberében a SPAR második logisztikai központja Üllőn kezdi meg működését.

Húsüzem

- Bicske

A SPAR Magyarország Kft. az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként, és azóta is egyedüliként 2004 végétől működtet saját húsüzemet bicskei központja területén.

A kiváló minőségű friss hús és a SPAR neve a húsfeldolgozó üzem működése révén összefonódott, amelynek alapja indulása óta a szigorú ellenőrzés és a kifogástalan szállítói háttér. A cégcsoport olyan hazai beszállítókkal dolgozik együtt, akik nemcsak az alapanyag minőségében, hanem a nyomonkövethetőségben, szállítási színvonalban is maximálisan meg tudnak felelni a cégcsoport szigorú követelményeinek.

Az ország egyik legmodernebb technológiával működő üzeme, megnyitása óta több lépcsőben fejlődött, bővítette kapacitását. A húsüzemben előállított termékek iránti növekvő kereslet miatt 2013-ban szükségessé vált a kapacitás növelése. Az üzem 1600 m2-rel történő bővítése során nagyobb lett a csontozó- és a tálcáshús-csomagoló helyiség, a készítménygyártás mennyiségeinek emelése pedig új töltő- és főző-füstölő berendezések beszerzésével valósult meg. A nagyobb kapacitású üzemben a 115 fős létszámon felül, 35 új munkahely teremtésére nyílt lehetőség. A beruházás teljes összege mintegy 1,5 milliárd forintot tett ki.

Convenience üzem

- Üllő

A SPAR csoport legújabb, SPAR enjoy. Convenience szendvics és saláta üzeme 2018-ban indította el futószalagjait, melyek mögött értő kezek készítik friss, javarészt saját forgalmazású alapanyagokból a gyors napkezdés, egy sietős, éhes helyzet vagy egy lopott kényeztető pillanat hozzávalóit.

Az 1500 négyzetméteres üzem építése 2017 júliusában kezdődött. A zöldmezős beruházás költségvetése mintegy 1,2 milliárd forint volt, amelyből a technológia és a berendezések 300 millió forintba kerültek. A legmagasabb élelmiszerbiztonsági követelményeknek megfelelő létesítmény két csomagolósorral kezdte meg működését.

A beruházást a SPAR saját erőből valósította meg és az első fázis ötven munkahelyet teremtett, az üzem második körös bővítése során pedig további szakképzett munkatársakat vesznek majd fel. A cég tervei szerint folyamatosan növekvő gyártási kapacitás mellett három éven belül már négy csomagolósoron készülnek majd a termékek az országos üzlethálózat számára.  Az üllői SPAR enjoy. convenience üzemben a legmodernebb technológiával, többféle kiszerelésben, 15 féle majonéz alapú saláta és 15 féle szendvics készül, a későbbiekben pedig a választék folyamatosan bővülni fog. A húskészítményt tartalmazó szendvicsekbe és salátákba a SPAR bicskei Regnum húsüzemében készülő minőségi termékek kerülnek.

A hét öt napjára tervezett gyártás során naponta 4 tonna majonézes saláta és 20 ezer szendvics kerül majd az üzletekbe innen. A vállalat rövidtávú célja, hogy az ország az összes SPAR, City SPAR és INTERSPAR áruházát ellássa az Üllőn készülő minőségi termékekkel.

A SPAR az enjoy. márkanév alatt a convenience üzemben gyártásra kerülő szendvicsek és saláták mellett további termékek bevezetését is célul tűzte ki olyan kategóriák égisze alatt, mint a salátaöntetek, a hűtött levesek, italok és tortaszeletek, valamint a kávék, a húskészítmények, a pékáruk, a sushik, illetve a probiotikus joghurtitalok. Ezen termékkategóriák bevezetésének oka a megváltozott fogyasztási szokásokban keresendő, ugyanis manapság egyre nő az igény a gyors és kényelmes étkezési lehetőségek iránt.

Üzleti filozófia

Vállalatunk legfontosabb alapelve szerint a  vásárló áll a középpontban.
E filozófia része a különféle vásárlói igényekhez igazodó széles
áruválaszték, és kedvező árszint biztosítása, a vásárlókat partnernek
tekintő, őket minden tekintetben kiszolgáló üzletpolitika és gyakorlat.
Mindezek mellett tevékenységünk minden területén a magas minőségi
színvonalat tartjuk a legfontosabbnak. Ugyancsak a vásárlók
megbecsülését jelzi az a törekvés és felvilágosító munka, melyet az
élelmiszerbiztonság és az egészségtudatosság terén végzünk. Ezen
túlmenően a SPAR a piaci versenyben mindig korrekt, a fair play
szabályait betartó magatartást tanúsít.

Minőségünk garanciái

ISO 22000:2005

A SPAR az élelmiszerkereskedelmi láncok között elsőként és azóta isegyedüliként 2004 végétől működtet saját húsüzemet bicskei központjaterületén. A húsfeldolgozó üzem 2010-ben a Magyarországon működőhúsüzemek között elsőként szerezte meg az ISO 22000:2005élelmiszerbiztonsági szabvány szerint felépített rendszer tanúsítását.

 

Nemzetközi szinten a leginkább elfogadott szabvány az ISO 22000, amely aHACCP irányelveit hangolja össze a kialakult termékgyártóigyakorlattal, így megkönnyíti az élelmiszeripari folyamatok soránfellépő kockázatok hatékony feltárását és kezelését, egyben a vevőiigényeknek való legmagasabb szintű megfelelés biztosítéka is.

IFS Logistics Standard

A 2014-ben megszerzett, s évente sikeresen megújított önkéntes minősítéssel az áruházlánc biztosítja az üzlethálózat igényeinek megfelelő kiszolgálást, a vevői szempontokon alapuló fejlesztési folyamatokat, az esetlegesen előforduló hibákazonnali, gyors és hatékony kezelését.

 

Az IFS Logistics Standard nemzetközileg elfogadott élelmiszerbiztonsági rendszer, kifejezetten az ellátási lánc logisztikai folyamatainak szabályozására és minőségének fenntartására hozták létre. A legmagasabb szintje garantálja, hogy olyan élelmiszerbiztonság valósuljon meg a logisztikai folyamatokban, amely az áru beérkezésétől a kiszállításig garantálja, hogy a fogyasztókhoz kifogástalan minőségű termékek kerülhessenek.

Díjaink

SUPERBRANDS

 

A Superbrands a nagyközönség számára is ismert, a magas minőséget szimbolizáló védjegy. A nemzetközi program keretében a legkiválóbb fogyasztói és üzleti márkákat díjazzák. A díj odaítéléséről egy többlépcsős előszűrést követően a jelenleg 21 tagú, független marketingszakmai és vállalatvezető szakemberekből álló bizottság dönt.

 

A SPAR Magyarország eddig 10 alkalommal bizonyult méltónak az elismerésre.

 

Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíj

A Magyar Termékekért Kereskedelmi Nívódíjat a Magyar Termék Nonprofit Kft. és a Trade Magazin alapította. Az elismerést az a kereskedelmi társaság kapja, amely a Magyar Termék védjegyhasználó cégeinek szavazatai alapján a legtöbbet tett a hazai termékek értékesítéséért, népszerűsítéséért. 

 

Az év kereskedője

A Mastercard által szervezett Az év kereskedője verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az eredeti és különleges kereskedelmi megoldásokra, valamint inspirálja a fejlesztéseket és jutalmazza azokat a kereskedőket, akik többet szeretnének nyújtani vásárlóiknak.

A vállalat a Legjobb ügyfélélmény és a Társadalmi felelősségvállalás programban benyújtott kiemelkedő pályázatai miatt nyerte el a verseny fődíját.

SuperStore 2018

 

A SuperStore 2018-as megmérettetésen, hipermarket kategóriában első helyezést ért el a tatabányai INTERSPAR.

 

A közelmúltban modernizált áruházat a vállalat legújabb, gondosan megtervezett, minőségi anyagokra és energiatakarékos megoldásokra épülő koncepciója szerint építették át, melynek eredményeképpen innovatív, élményt adó környezetben tudnak az oda betérők vásárolni. 

Spar csoport-sparhu

SPAR Franchise program

A SPAR Magyarország 2012. szeptemberétől folyamatosan építi franchise, kiskereskedelmi hálózatát.   

Amennyiben Ön egy korrekt partnerrel szeretne együtt dolgozni, keressen
bennünket bizalommal az alábbi elérhetőségek bármelyikén!

Telefonszám:   +36 40 620 111
E-mail cím: franchise@spar.hu vagy partnerprogram@spar.hu

A SPAR partner program a következő előnyöket nyújtja:

  • Kiváló logisztikai hátteret biztosítunk: a SPAR bicskei és üllői központi raktáraiból széles választékban vagyunk képesek partnereink 
    igényeinek megfelelni
  • A SPAR-csoport tagjainál már ismert, vonzó heti és hétvégi akciók a SPAR partner üzletekben is érvényesek
  • A SPAR a magyar kiskereskedelmi láncok között egyedülálló módon saját húsüzemmel rendelkezik. Közép-Európa egyik legmodernebb húsüzeméből kikerülő kiváló minőségű, mindig friss és kedvező árú húsok tálcás kiszerelésben a SPAR partner üzletekben is elérhetőek
  • Az S-Budget és SPAR márkatermékek évek óta méltán népszerűek a vásárlók körében. A kedvező árfekvésű és mindig megbízható minőségű termékek a SPAR partner üzlet polcairól sem hiányoznak 
  • Kis és nagy alapterületű üzlettípusokra külön koncepciót kínálunk
Részletek

További információk és letölthető anyagok

Spar csoport-sparhu
Szállítók, külső szolgáltatók
Spar csoport-sparhu
Ingatlant keresünk
Spar csoport-sparhu
Kiadó üzlethelyiségek
Spar csoport-sparhu
Információs kiadványok