3,6 milliárd forintos beruházással új SPAR szupermarket épül Szentendrén

Sajtóközlemény - Bicske, 2024. február 20.

Letették ma az új SPAR szupermarket alapkövét Szentendrén, a HÉV-végállomásnál. A modern, több mint 4000 négyzetméteres áruházra és mélygarázsra, valamint a környezetének megszépítésére zöldmezős beruházás keretében mintegy 3,6 milliárd forintot fordít a vállalat. A szentendrei önkormányzat hosszú távú városrehabilitációs fejlesztési koncepciójába illeszkedő szupermarket a tervek szerint a jövő év első negyedévében nyitja meg kapuit a vásárlók előtt.

„A SPAR Magyarország idén is folytatja a stratégiai céljának tekintett expanziót, amelynek keretében új, modern és környezettudatos üzleteket építünk. A 2024-es év egyik nagy fejlesztése a budapesti agglomerációhoz tartozó, kulturális és turisztikai nevezetességeiről híres Szentendrén indul, ahol egy fontos közlekedési csomópontnál elkezdődik az új SPAR szupermarket építése, valamint a környezetének megújítása. Büszkék vagyunk rá, hogy az önkormányzat hosszú távú városrehabilitációs fejlesztési koncepciójának első, úttörő jelentőségű részében vállalhatunk jelentős szerepet azzal, hogy nemcsak a kor színvonalának megfelelő, modern áruházat építünk, hanem a környezetéhez tartozó területeken parkolókat, járdát, gyalogátkelőt és parkot létesítünk. Nagy öröm számunkra, hogy mindezek révén hozzájárulhatunk Szentendre város fejlődéséhez. Legújabb áruházunk mind a helyi és környékbeli lakosok, mind pedig az átutazó vásárlóközönség számára igényes környezetben, modern berendezésekkel és tapasztalt személyzettel nyújt majd kényelmes bevásárlási lehetőséget.” – mondta Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója a beruházás ünnepélyes alapkőletételén.

„Ennek a beruházásnak a létrejötte igazolja, hogy fontos társadalmi kérdésekben egymást segítve, összehangoltan és minden esetben a helyi lakosság igényeit figyelembe véve kell cselekednünk. Szentendre „kapujának”, a HÉV-végállomás és környezete megújításának egyik fontos lépése a Kormány közlekedési infrastruktúrafejlesztésével összhangban álló H5-ös Szentendrei HÉV vonalának fejlesztése, valamint a SPAR bevásárlóközpont és környezetének újjáépítése. Örömmel tölt el, hogy ez utóbbi kérdésben – ha a tervezettnél hosszabb időt is vett igénybe – az önkormányzat meg tudott állapodni az illetékesekkel. Ezzel a beruházással már több, mint 10 milliárd forintra emelkedik az az összeg, amely az elmúlt évek során Szentendrére érkezett és büszkeség, hogy ebből több, mint 8 milliárd forint Kormányzati fejlesztési támogatás volt. Hiszem és kívánom is, hogy az itt létesülő új munkahelyeken túl mind az itt élők, mind az ide látogatók örömüket leljék a kialakított környezetben, a mindennapokban pedig mind a szentendrei mind a Pilis-dunakanyari emberek hasznára váljék az új áruház.” - mondta Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese.

„A tárgyalások során sikerült olyan fejlesztési megoldást találni, amely mindkét fél számára jövőbe mutató. A leendő áruházépület minősége mellett fontos volt számunkra, hogy a környezete is megfeleljen a távolabbi fejlesztési elképzeléseknek. Örömünkre szolgál, hogy a SPAR Magyarország a zöldfelületek, a közösségi funkciók és a közlekedésbiztonság fejlesztésében is partnere a városnak. Ez a beruházás az első lépcsője egy városrész megújulásának, amelynek fontos része a szomszédos állami földterületeken található HÉV- és autóbusz-pályaudvar környékének korszerűsítése. A Szentendrén és környékén élők érdekében bízom benne, hogy a kormányzati szereplőkkel együttműködve a közeljövőben ez a fejlesztés is megvalósulhat” – emelte ki Fülöp Zsolt, Szentendre Város polgármestere.

Az új SPAR szupermarket építését önerőből, zöldmezős beruházás keretében valósítja meg a vállalat, a fejlesztés értéke összesen 3,6 milliárd forintot tesz ki. A beruházás során egy több mint 4000 négyzetméteres épület készül el, ebből közel 2200 négyzetmétert a mélygarázs tesz majd ki, a földszinti szupermarket alapterülete pedig meghaladja a 2000 négyzetmétert. A modern üzlet összesen 42 kereskedelmi szakembernek ad majd munkát. A beruházás érinti az új áruház környezetét is, ahol megújul és kibővül a jelenlegi közterületi parkoló. Ezen felül egy sétány épül a HÉV-végállomás irányába, megújulnak a zöldfelületek, és egy park is létesül.

Az épület főhomlokzata modern és egyedi megjelenésű lesz. A szupermarket mintegy ezer négyzetméteres eladóterében a SPAR minőségi, bőséges áruválasztéka mellett kényelmi termékek sora várja majd a vásárlókat. A SPAR enjoy. önkiszolgáló kényelmi hűtőben és a hidegkonyhai pultban majonézes saláták, a csemegepultba illesztett SPAR toGo grillpultban pedig panírozott és grillezett ételek, valamint különféle köretek lesznek kaphatóak. A hagyományos pénztárak mellett hat önkiszolgáló kassza is segíti majd a gyorsabb fizetést.

Az áruház mélygarázsában összesen 52 parkolóhely létesül, a nyitott parkolóban pedig 47 autó fér majd el. A parkolóban 4 töltési pont is kialakításra került az elektromos autókkal érkezőknek. A kerékpárosok számára kerékpártámaszokat szerelnek fel az épület mellett, illetve ők a sétány HÉV-megálló felőli végében található B+R kerékpártárolóban is ott hagyhatják kerékpárjaikat.

A SPAR környezettudatos működésre törekszik, így lesz ez a szentendrei szupermarket esetében is. Az épület fűtését és hűtését korszerű padlófűtő, -hűtő rendszer szolgáltatja, az ehhez szükséges hőenergiát hőszivattyú biztosítja, amely a kereskedelmi hűtés hulladékhőjét is felhasználja. A takarékosabb áramfogyasztáshoz LED-lámpák és ajtózott hűtők járulnak hozzá.

Az új szentendrei SPAR szupermarketet a tervek szerint a jövő év első negyedévében vehetik birtokba a vásárlók.

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a https://mediatar.spar.hu/ oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.

További felvilágosítás:

Maczelka Márk
kommunikációs vezető

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út
Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]

A csoportképen balról jobbra: Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója, Dr. Vitályos Eszter, országgyűlési képviselő, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Fülöp Zsolt, Szentendre Város polgármestere a szentendrei SPAR szupermarket ünnepélyes alapkőletételén, 2024. február 20-án.