Minőségi kézműves sörökkel találkozhatnak a Belvárosi Sörfesztivál látogatói

Sajtóközlemény - Bicske-Budapest, 2023. augusztus 29.

Több mint 250-féle sörrel, a legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat hat napon át, 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között. A rendezvénynek immáron második esztendeje főtámogatója a magas színvonalú hazai sörkultúrát támogató SPAR Magyarország.

A sör továbbra is az egyik legnépszerűbb alkoholtartalmú ital a magyarok körében. Gasztronómiánk, kultúránk, a fesztiválok és családi események elengedhetetlen része.

Minden negyedik sör kisüzemi termék a SPAR polcain

„A SPAR Magyarország hosszú évek óta támogatja az itthoni kis-, és családi vállalkozások által készített sörkülönlegességek piacra kerülését, mert úgy véljük, hogy a nagy nemzetközi márkák mellett fontos megmutatnunk az egyedi, új ízeket felvonultató, kis szériában gyártó, innovatív hazai sörfőzdék termékeit is. Üzletláncunk egységeiben már számos sör, a termékválaszték mintegy negyede ezekből a kisüzemekből kerül ki, s büszkén vállaljuk küldetésünket, amellyel nemcsak a hazai sörfőzdék piacra kerülését segítjük, hanem vásárlóinkat is újfajta gasztronómiai élményekhez juttatjuk” – fogalmazott Maczelka Márk a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. Hozzátette: az áruházlánc azért áll már második esztendeje főtámogatóként a Belvárosi Sörfesztivál mellett, hogy e nyári fesztiválon is segítsen a fogyasztóknak megismerni a magyar kézműves sörfőzdék világát, választékát és újdonságait. Ezzel együtt pedig örömteli, hogy a SPAR Magyarország tovább tudta növelni szerepét a hazai sörértékesítés terén, a termékkategória növekedési dinamikája kiemelkedő.

„Sörtudatosabbak” fogyasztók

A budapesti Szabadság téren 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között zajló Belvárosi Sörfesztiválon nemcsak minőségi söröket kóstolhatnak meg a résztvevők, de a széles street food kínálat és a zenés kísérőprogramok igazi gasztro-kulturális eseménnyé emelik a rendezvénysorozatot.

„Számos újdonsággal készülünk a hetedik Belvárosi Sörfesztiválra: ezek egyikeként idén neves angol főzdék söreit is elhozzuk azért, hogy a magyar fogyasztók jobban megismerhessék ezt a stílust. A kiváló italokon túl a jó zenékről is gondoskodunk, hiszen minden nap délutántól zárásig DJ szolgáltatja majd az aláfestést a jó hangulathoz” – mondta Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője. Piaci tapasztalata alapján évről-évre nő a kézműves sörök népszerűsége Magyarországon, egyre „sörtudatosabbak” a fogyasztók, az ízesített sörök és IPA-k népszerűsége töretlen és mind többen vásárolnak prémium minőségű termékeket.

Fesztiválsör a trópusok varázsával

A rendezvényen a SPAR Sörház standjánál a SPAR és INTERSPAR üzletekben kapható magyar kézműves és kisüzemi söröket kóstolhatják meg a látogatók, s itt megtalálják az esemény hivatalos sörét, a Festival Hippie IPA-t is. Idén is a sörrajongók ízlése és elvárásai alapján született meg ez az aranyszínű, frissítően gyümölcsös, telt ízű finomság, amelyhez ezúttal sabro-mosaic-amarillo komlókombinációt használtak, hogy laza, mégis izgalmas, trópusi gyümölcsös íz- és illategyüttest hozzanak létre. Az idei fesztivál hivatalos sörét, az 5,6 %-os nyári IPA-t - amelyről korábban az esemény Facebook-oldalán szavazhattak az érdeklődök, kiválasztva az általuk elvárt ízjegyeket - a SPAR Sörház standjánál 0,33 dl-es dobozos változatban és csapolva is elérhetik a sörkedvelők. A fesztivál sörén kívül sok más sörrel is találkozhatnak a látogatók, mint amilyen a Fehér Nyúl Turbid, a Szent András Napkincs, a Frootie Mangó IPA, a Grumpy Octopus, a Monyo Double Sour rise, a Mad Scientist JAM72, a West Coast, vagy épp a Szia Uram!-sorozat ízei.

A 7. Belvárosi Sörfesztivál programjairól és az egyéb tudnivalókról bővebben az esemény honlapja nyújt tájékoztatást: https://www.sorfesztival.hu/

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a https://mediatar.spar.hu/ oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.

További felvilágosítás:

Maczelka Márk, kommunikációs vezető
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út
Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]

Névtelen terv - 1

A csoportképen balról jobbra: dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója, Gyenge Zsolt, a Kisüzemi Sörfőzdék Országos Egyesületének elnöke, Vásárhelyi István sörgasztronómus, Heiszler Gabriella, a SPAR Magyarország elnök-ügyvezető igazgatója, valamint Kurucz Gergely és Kurucz Dániel, a Belvárosi Sörfesztivál főszervezői Budapesten, 2023. augusztus 29-én, a Belvárosi Sörfesztivált bemutató sajtótájékoztatón.