Mancs a bajban – harmadszor rendez országos állateledel-gyűjtést a SPAR

Sajtóközlemény - Bicske, 2023. május 09.

A legtöbb négylábú gondos és szerető gazdival él együtt, akiktől megfelelő mennyiségű táplálékot, törődést és szeretet kapnak. Vannak azonban olyan állatok, akik az utcáról, árokpartról kerültek védettebb körülmények közé, s most menhelyen élnek, örökbefogadásra várva – róluk gondoskodik a SPAR Magyarország, illetve az Országos Állatvédőrség Alapítvány akciója, amely során állatvédő szervezetekkel karöltve állateledel-gyűjtést rendeznek az INTERSPAR hipermarketekben.

Száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, alumínium tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek a menhelyeken élő kutyák, macskák ellátásához 2023. május 13-án, szombaton és 14-én, vasárnap 10 és 16 óra között országszerte, valamennyi INTERSPAR áruházban, ahol több mint harminc állatvédő szervezet aktivistája fogadja az adományokat a kasszazónák közelében. A Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót immár harmadik esztendeje szervezi meg a hazai üzletlánc az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai koordinálásával annak érekében, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra, a nehéz helyzetben lévő négylábúak sorsára, s a velük törődő civil szervezetek munkájának fontosságára.

„Állatmenhelyek képviselői, aktivisták, civil segítők települnek ki ezen a két napon országszerte, valamennyi INTERSPAR üzletünkbe, így harmincöt gyűjtőponton fogadják majd a vevők felajánlásait. Az elmúlt két évben úgy tapasztaltuk, hogy vásárlóink nagyon is szívükön viselik az elesett állatok sorsát, és szívesen segítenek néhány konzervvel, de akár több kilónyi száraz táp vagy komolyabb mennyiségű tisztítószer megvásárlásával. Vállalatunk már több mint egy évtizede segíti adományokkal az itthoni állatmenhelyek, az állat- és vadasparkok élelmezését azzal, hogy a kereskedelmi forgalomból kivont, de általuk még hasznosítható termékeket nekik ajánlja fel, illetve több alkalommal szerveztünk korábban velük karöltve kisebb gyűjtéseket. A Mancs a bajban! program azzal emelkedik ki ezek sorából, hogy az INTERSPAR hipermarketek bevonásával nagy számú vásárlót érünk el és szólítunk meg. Az idei évben különösen fontosnak érezzük ezt az akciót, hiszen a nehezebb gazdasági helyzetben a menhelyek fenntartása és az állatok ellátásához szükséges élelem és tisztítószer beszerzése is nagyobb nehézséget okoz, de most is számítunk vásárlóink hagyományosan erős jótékonysági aktivitására, szolidaritására és együttérzésére” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

„A segítő kezek és a magyar civil állatvédelem kinyújtott tenyerei és mancsai találkoznak, amikor a közösség tagjai adományaik révén felelősséget vállalnak a menhelyi állatokért. Civil állatvédőként mindig nagyszerű átélni az összefogás erejét, amely által a mentett állatoknak jobb körülményeket tudunk teremteni” – mondta Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány kuratóriumi tagja.

A „Mancs a bajban!” állateledel-gyűjtési akcióban tavaly több mint 10 ezer kilogramm kutya száraz táp, és közel 2 ezer kilogramm macska száraz táp, valamint 11 ezer konzerv és alutasakos eledel gyűlt össze. Az idei akció részleteiről és az adománygyűjtés eredményéről szóló hírek a https://www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban linken érhetőek el. Ezen az oldalon bővebb információt kaphatnak a vásárlók a programban részvevő állatvédelmi szervezetekről, de tájékozódhatnak a budapesti és vidéki áruházak elérhetőségéről is..

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a https://mediatar.spar.hu/ oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.


További felvilágosítás:
Maczelka Márk, kommunikációs vezető
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út
Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]