800 tonna virslivel és pénztárcabarát megoldásokkal készül az ünnepekre a SPAR

Sajtóközlemény - Bicske, 2023. november 20.

Az év többi időszakához képest 15-30 százalékkal magasabb forgalomra számít a SPAR karácsony és szilveszter előtt, s pénztárcabarát ünnepi ajánlatokkal várja a vásárlókat. A vállalat közel 800 tonna virslivel és 40 tonna haltermékkel készül az év utolsó időszakára, de karácsonyi édességből is több mint 150 féléből válogathatnak majd a vevők az üzletek polcain.

„Az év végi ünnepekre való várakozás időszaka mindig kiemelt szerepet tölt be áruházaink életében, hiszen arra törekszünk, hogy vásárlóink minden olyan terméket megtaláljanak nálunk, amelyek az ajándékozáshoz, előkészületekhez, családi, baráti összejövetelekhez, meghitt ünnepi ebédekhez és vacsorákhoz szükségesek. Szeretnénk a magunk módján csökkenteni a készülődéssel járó stresszt, és nyugodt élménnyé tenni az ünnepi bevásárlást. Így alaposan felkészültünk arra, hogy minden egyes termékkörben magas színvonalon tudjuk kiszolgálni vevőinket. Pénztárcabarát megoldásainkkal, ár-érték arányban vonzó termékekkel, mindemellett a különlegesebb ünnepi, vagy éppen a speciális étkezési igényeket kiszolgáló árucikkekkel is várjuk a vevőket. Természetesen gondoltunk azokra is, akik kényelmi ételek megvásárlásával szeretnének időt spórolni, hogy még többet lehessenek együtt ebben az időszakban családtagjaikkal, barátaikkal. Áruházaink ünnepi díszben öltöznek, hogy a karácsonyi, újévi hangulat még teljesebbé tegye a bevásárlás élményét. Az év ezen szakaszában kiemelt szerepet kapnak az olyan termékek, mint a hal, a virsli, a szaloncukrok és a tél hangulatát idéző alkoholos italok” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. Szavai szerint az adventi időszakban üzletenként eltérő, de átlagosan 15-30 százalékkal magasabb forgalomra számítanak, mint az év más időszakában.

Ízletes víziszárnyasok, friss halak

A pecsenye és hízott kacsa, liba, valamint a pulykamellfilé mind karácsonyi slágerterméknek számítanak a baromfihúsok között, forgalmuk az év más időszakához képest háromszor, négyszer nagyobb is lehet. A karácsonyi időszakban sokak asztaláról nem hiányozhatnak a halak – főként a ponty, a lazac, az afrikai-, és a szürke harcsa, valamint a pisztráng. Köretként sokan kedvelik az ünnepi menühöz a burgonyás és hagymás ételeket, de a saláták, az uborka-, és paradicsomfélék is fontos helyet kapnak az asztalon. Gyümölcsök közül a citrusfélék és a banán fogy leginkább, de ebben az időszakban az egzotikusabb csemegék is megjelennek, s ünnepi csomagolásban is elérhetőek.

Kényelmi saláták és mentes bejglik

A SPAR kényelmi termékekkel is igyekszik megkönnyíteni az ünnepi időszakra való felkészülést, idén a hidegtálak között egy dupla ajánlattal is előrukkol: a kétszemélyes vegyestál panírozott, rántott csirkemellfilét és rántott Trappista sajtot, valamint jázmin rizst és zöldborsó köretet tartalmaz, amely akár egy ünnepi főfogás is lehet. Elérhető lesz a vállalat saját, SPAR enjoy. convenience üzemében készülő lencse saláta is, az olyan slágertermékek között, mint például a francia-, tojás-, korhely-, virsli-, és burgonyasaláta, valamint az almás sajtos kukoricasaláta: ezekből összesen több, mint 70 tonnányit készítenek az év utolsó heteire a hazai üzletlánc hidegkonyhai üzemében. A három legnépszerűbb salátára díszítő címke kerül, és elérhető lesz olyan áruházakban is, ahol nincs hidegkonyhai pultpont. A friss pékáru kínálatba az adventi időszakban bekerülnek a bejglik, különböző tekercsek, a sütéshez elengedhetetlen tészták, sütemény lapok. Bejgliből speciális, gluténmentes kínálattal is találkozhatnak a vevők, mind az előrecsomagolt, mind a fagyasztott kategóriákban, s ugyancsak a speciális étrendet követők örülhetnek majd a gluténmentes diós és mákos karikának is.

Adventi sütés-főzés

Egyre kedveltebbek az adventi csokoládé kalendáriumok, amelyekből már az ünnepek előtt sok fogy, és hasonló az érdeklődés a szaloncukrok iránt is. A vásárlók közel 150 féle karácsonyi édességből válogathatnak majd a SPAR polcain, melyek között az évről évre egyre inkább keresett csökkentett cukortartalmú termékek is megtalálhatóak lesznek. A karácsony és a szilveszter időszakában megnő a tejtermékek – főleg a tej, tejföl, tejszínek, vajak – iránti kereslet, amelyekből kategóriától függően 10-40 %-kal több fogy, mint máskor. Kiemelkedő még a sütőmargarin és a mascarpone krém forgalma, amelyek eladása ezekben a hetekben több mint kétszeresére nő egy átlagos időszakhoz képest.

Roppanós virslik szilveszterre

Az év utolsó napján természetesen a virsli a slágertermék, de a füstölt áruk is népszerűek. A szilveszteri időszakban virsliből négyszer annyit értékesít a SPAR, mint egy átlagos hónapban. A fogyasztók továbbra is árérzékenyek, ezért minden kategóriában megtalálhatják majd a számukra leginkább megfelelő ár-érték arányú termékeket. A virslik sertéshúsból készülnek, ezekből mintegy 800 tonnányi mennyiséggel rajtol az ünnepi szezon. A SPAR Frankfurti virsli a legkelendőbb, de ilyenkor több fogy a juhbeles-, a koktél-, a műbeles virsliből, a hámozott Frankfurtiból, s az olyan ízesített különlegességekből, mint amilyen a sajtos vagy éppen a chilis.

Minőségi koccintás

Sokan vásárolnak karácsonyi ajándékként alkoholos italokat, és ilyenkor is népszerűek a keserű likőrök, vodkák és whiskey-k, de a vevők egyre inkább keresik a krémlikőröket is: az ünnepekre igyekeznek inkább a prémium kategóriák közül választani, s kedvelik az egyedi csomagolású, díszdobozban lévő, vagy ajándékokkal kiegészített tételeket. Szilveszterkor is jól fogynak a klasszikus „buli italok,”, de ilyenkor szinte „kirobban” a pezsgőláz is: a teljes éves fogyasztás harmada decemberben realizálódik, s ezen belül is az év utolsó öt napjában történik a teljes évi értékesítés 10-13 százaléka. A szülők természetesen a gyerekeket sem hagyják ki az ünneplésből, így általában decemberben fogy el gyerekpezsgőből az éves mennyiség fele. Tavaly a SPAR közel félmillió liter pezsgőt értékesített, míg a gyerekeknek szánt alkoholmentes tételekből 150 000 liter fogyott – a vállalat hasonló értékesítési eredményekre számít idén is.

Online shop, áruházi átvétel, házhoz szállítás

A hazai üzletlánc a SPAR online shop keretében kiszállítással és Drive-In szolgáltatással igyekszik még kényelmesebbé tenni az ünnepi időszakot: ezekről a lehetőségekről, illetve az áruházak pontos nyitvatartásáról a MY SPAR applikációban, valamint a https://www.spar.hu/ weboldalon tájékozódhatnak a vevők. Az akciós ajánlatokról pedig a következő weboldal nyújt tájékoztatást: https://www.spar.hu/ajanlatok

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a https://mediatar.spar.hu/ oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.

További felvilágosítás:

Maczelka Márk
kommunikációs vezető

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út
Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]