Újdonságokkal nyitja a SPAR a grillszezont

Sajtóközlemény - Bicske, 2022. április 27.

Kiváló minőségű itthoni alapanyagokból készülnek az áruházlánc üzleteiben kapható grilltermékek, kolbászok és a pácolt, ízesített húsok. Az előkészítéshez, kerti sütéshez és tálaláshoz pedig számtalan grill- és kiegészítő eszköz közül válogathatnak a vásárlók, akiket Rácz Jenő sztárséf ebben a szezonban három titkos fűszerkeverékkel is megörvendeztet.

A grillezésre csábító tavasz kezdetével egyre több időt töltünk a kertekben és teraszokon. Akár szűk családi körben, akár népes baráti társaságban állunk neki a sütögetésnek, a SPAR nyersanyagaival, sütési eszközeivel, előre pácolt, ízesített és finoman fűszerezett termékeivel garantáltak a gasztronómiai örömök.

„Valamennyi grilltermék a SPAR bicskei Regnum húsüzemében készül, ahol hetente több tonna friss grillhúst és kolbászt gyártunk sertés- és marhahúsból. Ahogy az egész évben, úgy ebben az időszakban is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy hazai alapanyagokra, magyar termelőkre, beszállítókra alapozzuk az áruházlánc élelmiszer-kínálatát és ezt tesszük akkor is, amikor a grilltermékekről van szó” – mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. Hozzátette: a vevők számára elsődleges a húsok frissessége és minősége, de szem előtt tartják a jó ár-érték arányt, illetve az adott hús származási helyét is.

Titkos fűszerkeverékek Rácz Jenő sztárséftől 

Az idei grill szezonra több új termékkel is készül a SPAR Magyarország, ezek között háromféle különleges fűszerezésű sertéstarja szelettel, melyekhez az izgalmas fűszerkeveréket Rácz Jenő sztárséf alkotta meg. A vödrös, családi kiszerelésben kapható előre pácolt húsok immár kétféle ízvilággal jelennek meg, mégpedig egy kiszerelésen belül. Mind a feldolgozott termékek – kolbászok, virslik, húsgolyók –, mind a színhúsok népszerűek a vásárlók körében. Az előző évekhez hasonlóan idén is várhatóan a hagyományos magyaros, paprikás, fokhagymás fűszerezésű termékek lesznek a legkedveltebbek, de a vevők szívesen barátkoznak az egzotikusabb fűszerezésű, mediterrán vagy épp keleti stílussal is.

A SPAR online shop több mint 150-féle élelmiszer és non-food jellegű grilltermékkel várja a vásárlókat, köztük a népszerű SPAR BBQ termékcsalád kínálatával. Azért, hogy a vásárlók minél gyorsabban és egyszerűbben megtalálják a keresett grillterméket, a SPAR online shopban külön azonosítóval jelölik a grillkategória elemeit. 

Kiváló eszközökkel élvezetesebb a sütés

Idén több mint száz grill és grilleszköz – köztük öntöttvas húsprések, tisztítók, csipeszek, fogók, kesztyűk, hőmérők, alutálcák, barbecue-lapok, begyújtók, fújtatók – szerepel a kínálatban, de nem feledkeztek meg a hagyományos bográcsozás és tárcsás sütés szerelmeseiről sem, őket is széles választék várja. A grillek közül a faszenes gömbgrillek a legnépszerűbbek, de ebben az időszakban megélénkül a kereslet a zománcozott és a rozsdamentes acél bográcsok – és tartozékaik, állványaik – iránt is. A húsok pácolásához, sütéséhez, forgatásához és préseléséhez is praktikus, könnyen használható eszközöket kínálnak az áruházlánc polcain, mely kellékek a SPAR online shopban is fellelhetőek. 

Ha már csak egy jó sör hiányzik... 

A jó grillezés hangulatához hozzátartozik az élvezetes sörfogyasztás is: az elmúlt években számos trendet és trendfordulót lehetett megfigyelni ezen a téren, de összességében elmondható, hogy immár nemcsak a könnyen, gyorsan iható lágersörök kedveltek, hanem nagy népszerűségnek örvendenek a kisüzemi savanyú sörök, mangós és egyéb egzotikus sörkülönlegességek is. Az elmúlt években pedig egyre kedveltebbé váltak az alkoholmentes italok. Az ízesített radlereket, sörmixeket egyre többen fogyasztják a nyári időszakban, és így számos nagy és kisebb sörgyár veszi fel kínálati listájára ezeket és a natúr, alkoholmentes söröket is, melyek az elmúlt időszak tapasztalati alapján egyre népszerűbbek a vásárlók körében. 

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a http://mediatar.spar.hu oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.