Több mint 720 tonna főtt füstölt húsáruval készül a SPAR a húsvétra

Sajtóközlemény - Bicske, 2022. március 17.

A SPAR Magyarország ebben az esztendőben is széles árukínálattal várja a húsvéti időszakot, s jelentős forgalomnövekedésre számít az ünnep előtt.

A Regnum és SPAR enjoy. convenience üzemek felkészültek az idei húsvétra

Az idei szezonban is számos újdonsággal rukkol elő a SPAR Magyarország. Míg tavaly a Regnum húsüzem perbáli gyártóegységében készült, csemegepultos és előre csomagolt füstölt hátsó csülök, addig idén a szintén saját húsüzemből kikerülő sült fűszeres termékcsalád lesz a különlegesség. A bicskei és perbáli húsüzemben összesen több mint 720 tonna főtt füstölt húsáru készül a húsvéti szezonra.

Mint minden ünnep előtt, így húsvét környékén is megnövekszik a saláták iránti kereslet és 30 százalékos forgalomnövekedéssel lehet számolni az érintett termékek tekintetében. Éppen ezért a kényelmi termékeket gyártó SPAR enjoy. convenience üzem idén is készen áll szendvics- és salátakészítményeivel a húsvéti bevásárlásokra. Ilyenkor elsősorban a majonézes saláták iránti kereslet növekszik meg. Ennek megfelelően a legnagyobb forgalmú kimért saláták 1 kilogrammos kiszerelésben is elérhetőek lesznek és a kiszolgáló pultokban, valamint az enjoy. hűtőkben is megtalálhatják ezeket a vásárlók.  

Minőségi termékek az ünnepi asztalra

A SPAR és INTERSPAR áruházak polcain március elején már megjelentek a húsvéti slágertermékek, a húsáruk mellett a kalácsok és bejglik. Ezidőtájt élénkebb az érdeklődés az édes-, és sós teasütemények iránt, de megnő az igény a sütéssel kapcsolatos olyan alapanyagokra is, mint a tejföl, a sajt, a margarin, a túró, a habtejszínek, a liszt, a cukor, a sütőpor, az élesztő, a dió, a mák és a kókuszreszelék. Más hónapok átlagához képest ebben az időszakban 20-40 százalékkal magasabb forgalmat bonyolítanak a sütési kategória termékei.

A tavaszi ünnep időszaka egybeesik a hazai primőráruszezon indulásával: a legnépszerűbb termék a piros retek, ennek forgalma az ünnep körüli hetekben a duplájára nő, de kedvelt árucikk ilyenkor a fejes saláta és a csemegehagyma is. Kifejezetten slágerterméknek számít a torma, amelyet friss termékként csak ebben az időszakban tart választékában a SPAR. Ám aki szeretné a tormareszeléssel járó nehézségeket elkerülni, feldolgozott formában is megvásárolhatja a terméket: ecetes, majonézes, tejszínes, almás, átmenetileg pedig áfonyás, mangós, narancsos és gyömbéres ízesítésű reszelt tormák is a választék részét képezik. Ebben az időszakban megötszöröződik ezeknek a termékeknek a forgalma a többi hónaphoz képest.

A csokoládék között a húsvéti nyúl, és a tojás tart erőteljes érdeklődésre számot. Az étkezési tojások forgalma is megnő ilyenkor közel 25 százalékkal, hisz nemcsak a terített asztalt díszítik a locsolóknak szánt, színesre festett tojások, de számos húsvéti étel közkedvelt kiegészítői, vagy épp a hidegtálak fontos elemei is egyben. A sajtok és desszertek között is megjelennek a rövid ideig elérhető, exkluzív választékelemek. A vállalat az ünnep idején is számos kalóriaszegény, csökkentett cukor- és sótartalmú készítményt tart a kínálatában, illetve az élelmiszer-intoleranciával élők is megtalálhatják a számukra ideális árukat. 

Kerti bútoroktól a játékokig

A non-food termékek piacán is megnő ilyenkor a forgalmon, a kerti bútorok, kiegészítők, dekorációs elemek, játékok és a főzéshez, sütéshez nélkülözhetetlen eszközök iránt élénkül meg leginkább a kereslet. A SPAR bővített árukészlettel várja a vásárlóit az ünnepi élelmiszer-választéktól kezdve az édességeken, a kreatív ajándékokon, húsvéti dekoráción, világításon át a játékok széles kínálatáig. 

Kényelmesen, online

Az online shop kiszállítása és az átvételi helyek nyitva tartása a normál időszakban megszokottak szerint alakul. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a húsvét előtti forgalom a karácsonyi időszak után a második legkiemelkedőbb az online shopban is: a legnagyobb forgalom közvetlenül az ünnep előtti napokon érzékelhető, jellemzően szerdán és csütörtökön.

A közleményhez csatolt képeket gyors regisztráció után nagyobb felbontásban is elérheti a SPAR Médiatárban, a http://mediatar.spar.hu oldalon. A felületen lehetősége nyílik a SPAR további publikus képeit is letölteni. A képek felhasználásakor kérjük, hogy a spar.hu fotókreditet használja.

Sajtóközlemény
Sajtóközlemény