2015-09-24

Kiváló Minőségű Sertéshús védjegy a SPAR-nak

Sajtóközlemény

A Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használatára kapott lehetőséget a SPAR-csoport. A Vidékfejlesztési Minisztérium által alapított terméktanúsítási elismervényt a licenc kezelőjétől, a Vágóállat és Hús Terméktanácstól (VHT) vette át a vállalat. Az erről szóló szerződést az idei OMÉK programjának keretében írták alá.

Sajtóközlemény

A SPAR a hazai áruházláncok közül egyedüliként működtet a minőséget magas szintre emelő húsüzemet Bicskén. A 2004-ben megnyílt feldolgozóipari egységben 2 500 darab szarvasmarhát és 380 000 darab félsertést dolgoztak fel 2014-ben, s mindebből 7 400 tonna sajátmárkás húskészítményt gyártottak és közel 6 millió tálca húst csomagoltak. A friss sertés- és marhahús mellett mintegy félszáz kiváló minőségű sajátmárkás húskészítmény kerül ki az üzemből a SPAR Magyarország egységeibe.

A SPAR Húsüzem termékeinek, közte a Regnum tálcás hústermékeknek a minőségét a hazai húsüzemek közül elsőként bevezetett ISO 22000 élelmiszerbiztonsági szabvány garantálja. A minőségtanúsítás alapját a kezdetektől gyakorolt szigorú ellenőrzések mellett a kifogástalan szállítói háttér adja, ahol a termék előállítása folyamatosan nyomon követhető. A KMS-védjegy a felelős és megbízható gazdaságokból származó, átlagon felüli minőségű termékek kiválasztásában segíti a fogyasztókat. A Terméktanács tájékoztatása szerint Kiváló Minőségű Sertéshúsnak a Magyarországon felnevelt, GMO-mentes szemes gabona és az EU által engedélyezett takarmány-összetevőket tartalmazó vágott állat húsa tekinthető. A SPAR Húsüzem termékei közül a Regnum darabolt sertés, kockázott és szeletelt tálcás, védőgázas termékei vesznek részt a KMS kampányában.

A 2014 márciusában bevezetett védjegy használatára a hazai feldolgozóknak pályázniuk kell. Így tett a SPAR is, s a pályázatát eredményesnek nyilvánította a VHT. A védjegyhasználati szerződést az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) programjának keretében írta alá dr. Németh Antallal, a VHT elnökével Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója és Horváth Ferenc, a SPAR Húsüzemének vezetője.