2015-05-18

Jótékonysági ruhagyűjtő konténerek a SPAR több mint 100 áruházának területén

Sajtóközlemény

A SPAR 10 évvel ezelőtt csatlakozott a szegedi SZÜMA Kft. által szervezett országos és állandó lakossági ruhagyűjtő akcióhoz, amelynek keretében több mint 100 áruházának területén került kihelyezésre ruhagyűjtő konténer. A vásárlók így  bármikor magukkal vihetik rég nem hordott ruháikat, hogy felajánlásukkal jótékony célt szolgáljanak.  

Sajtóközlemény

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. az ország egyik legnagyobb kereskedelmi láncaként és egyben ötödik legnagyobb munkaadójaként kiemelt hangsúlyt fektet a társadalmi szerepvállalásra, számos különböző területen. A vállalat – a társadalmi hozzájárulás jegyében folytatott kiterjedt tevékenysége részeként – 10 éve biztosít szabad területet a SZÜMA Kft. jótékonysági ruhagyűjtő konténereinek. 2005 óta országszerte 125 áruház parkolójában helyeztek ki ilyen konténert.

A SZÜMA a lakosság által felajánlott használt ruhákkal az ÉTÁ-t (Értelmi Sérülteket Szolgáló Társadalmi Szervezetek és Alapítványok Országos Szövetsége) támogatja: 2014-ben közel 20 tonna ruhaadományt sikerült összegyűjteni a konténerekben a rászoruló fogyatékkal élő emberek javára.