2018-05-17

Gluténmentes termékeket fejleszt a SPAR

Sajtóközlemény

Hosszú távra tervezi az együttműködését a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) és a SPAR Magyarország, melynek keretében hazai előállítású, megbíz-ható és ellenőrzött gluténmentes termékekkel bővül a SPAR sajátmárkás kínálata.

Sajtóközlemény

Több tízezer magyarországi gluténérzékeny és családja életét teszi könnyebbé a Lisztérzéke-nyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete és a SPAR kezdeményezése, amelynek kö-szönhetően a hazai fejlesztésű gluténmentes SPAR termékeken is megjelenik a nemzetközi, jól ismert védjegy, az áthúzott gabona szimbólum. Ez a védjegy a mellette megjelenő egyedi regisztrációs számmal együtt jelenti azt, hogy ezek a termékek ellenőrzöttek, megfelelnek az érvényes jogszabályoknak és az AOECS Szabványának, azaz az Európai Coeliakiás Egyesületek Szövetsége által kidolgozott szigorú követelményeknek.

A nemzetközi fejlesztésű SPAR Free From termékcsalád a gluténmentes kategóriában már jó ideje rendelkezik ilyen regisztrációs számmal. Most a magyarországi előállítású élelmiszerek kapcsán – a LÉOE-vel megkötött licencszerződésnek köszönhetően – nyílt meg a lehetőség arra, hogy a SPAR a hazai gyártókkal is fejleszthessen biztonságos és ellenőrzött gluténmen-tes sajátmárkákat.

A probléma jelentőségét jelzi, hogy világszerte legalább 70 millió embert érint a glutén- vagy lisztérzékenység. Magyarországon a lakosság 1-2 százalékát érintheti a coeliakia, vagyis min-den ötvenedik ember lisztérzékeny, még akkor is, ha nem tud róla. Az autoimmun betegsé-get a kalászos gabonafélékben található fehérje, a glutén váltja ki a genetikailag érintett em-berekben. A változatos tünetekkel, bármely életkorban jelentkező betegség nem gyógyítha-tó, de a szigorú és élethosszig tartó gluténmentes étrenddel a tünetek mérsékelhetőek, vagy megszüntethetőek.

„A SPAR a legszélesebb fogyasztói igényeknek megfelelő, minőségi élelmiszerek fejlesztése és kereskedelme mellett kötelezte el magát. Az új sajátmárkás gluténmentes termékeink is úgy teszik egyszerűbbé a lisztérzékeny vásárlóink mindennapjait, hogy kedvező ár-érték aránnyal rendelkeznek, miközben garantáltan biztonságosak” – hangsúlyozta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

A SPAR sajátmárkás termékei jelentős szerepet töltenek be a vállalat életében. Töretlen nép-szerűségük annak köszönhető, hogy a kedvezőbb ár a megszokott SPAR-minőséggel társul. Az áruházlánc mintegy 2700 sajátmárkás terméket tart a kínálatában, több mint húszféle márkanév alatt. Az 10. jubileumát ünneplő S-Budget termékek a kedvező árukkal, a SPAR márkatermékek bő választékukkal, a SPAR Natur*Pur Bio, a SPAR Free From vagy a SPAR Vital termékek pedig speciális tulajdonságaikkal – bio minőség, glutén- vagy laktózmentes-ség, egészségtudatos összetétel – igyekeznek megfelelni a vásárlói elvárásoknak.

Letöltések