2015-11-11

Célba ért a 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon gyűjtött csaknem ezer plüssjáték

Sajtóközlemény

Az odafigyelés és a gondoskodás mellett csaknem ezer plüssjátékkal lettek gazdagabbak a budapesti Kossuth Lajos Gyermekotthon lakói. A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon az áruházlánc sátránál leadott adományokat november 11-én Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője adta át Dóka Rita intézményvezetőnek, és természetesen a gyerekeknek. Az eseményen Iváncsics Zsolt maratonista, a SPAR áruházvezetője, a jótékonysági akció ötletgazdája idézte fel a futás örömét és nehézségeit.

Sajtóközlemény
foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotpography.com foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotpography.com

2015. október 10-11-én az idén először kétnapos SPAR Budapest Maraton® Fesztiválra csaknem 28 000 futó nevezett. A szervező Budapest Sportiroda (BSI) és a SPAR Magyarország ezzel nevezési csúcsot regisztrálhatott (tavaly 23 450-en vágtak neki a távnak.) A futás ünnepén mindenki számára lehetőség nyílt a mozgásra: esélyegyenlőségi futamot is rendeztek a Fogyatékosok Országos Diáksport és Szabadidő Szövetsége és az Új Generáció Egyesület támogatásával, speciális kocsikkal.

A maratoni kocsitolás Iváncsics Zsolt - vagy ahogy a média elkeresztelte, a Magyar Forrest Gump - számára évek óta gyakorolt tevékenység. Három éve célt is ad a bevásárló-kocsitolásnak. Hátrányos helyzetű, beteg gyerekeknek gyűjt, figyelmet és támogatást. Olykor pénzt speciális kocsira vagy egészségjavító műtétre, máskor plüssjátékot. A sportember a mostani maraton utolsó két kilométerét három pártfogoltjával együtt tette meg, összekapcsolt kocsikban tolva őket, a végén egy mozgássérült kisfiút is magához ölelve. A befutó az esemény megrendítő pillanatainak egyike volt.

Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője az átadáson örömét fejezte ki, hogy az áruházlánc szervezetileg és egy kiváló munkatárs révén is segítséget adhatott a gyermekotthonnak. Köszönetet mondott minden gyermeknek és felnőttnek, aki egy-egy játékkal hozzájárult az adakozáshoz. Dóka Rita, a Kossuth Lajos Gyermekotthon intézményvezetője az állami gondozott gyermekek nevében köszönte meg a gondoskodást mindenkinek, aki az akciót támogatta.

Az összefoglaló kisfilm a SPAR Budapest Maraton® Fesztiválról, az ajándékgyűjtésről és Iváncsics Zsolt futásáról a következő linken érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=SW3CEZ_GAPQ