2015-12-15

Az ünnepek alatt is várják a vásárlókat az OMV töltőállomások SPAR express üzletei

Sajtóközlemény

Akkor sincs baj, ha éppen karácsonykor, vagy újév napján jut eszünkbe, hogy valami hiányzik az ünnepi vacsorához vagy a szórakozáshoz. November óta ugyanis már az ország 45 OMV töltőállomásán megtalálható a SPAR express, ahol a hét minden napján, éjjel-nappal is elvégezhetjük a bevásárlásokat.

Sajtóközlemény
foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotography.com foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotography.com

A SPAR és az OMV együttműködése révén folyamatosan nő az olyan OMV töltőállomások száma, melyek shopjai a SPAR express koncepció szerint működnek. Itt a tankolás mellett az alapvető háztartási cikkek és SPAR sajátmárkás termékek is beszerezhetőek, amely kiegészül OMV-s specialitásokkal, mint például a kiváló minőségű, frissen főzött VIVA kávé. A SPAR expressek előnye, hogy frissen sütött pékáru, friss zöldség és gyümölcs, változatos tejtermék kínálat várja a vásárlókat, ami kiegészül a gyorsfagyasztott termékek, édességek és italok széles választékával és SPAR sajátmárkás termékekkel. A sajátmárkás termékek garantáltan SPAR áron érhetőek el, a többi termék a franchise rendszer által kidolgozott kedvező árszínvonalon kapható

2015 második felében tíz egységgel bővült a hálózat, így a budapesti üzletek mellett nyár óta már Békéscsabán, Kecskeméten, Szegeden és Szolnokon, valamint Veszprémben, Székesfehérvárott, Győrben, Tatabányán, Kaposváron és Szombathelyen is el lehet intézni a bevásárlást a tankolással egybekötve.

A SPAR és az OMV együttműködése keretében 2013-ban nyílt meg az első SPAR express üzlet egy budapesti OMV töltőállomáson, amit röviddel az után – tesztjelleggel – további négy követett. A bevált koncepció alapján ebben az évben összesen 40 éjjel-nappal nyitva tartó egység létesült, ugyanakkor a SPAR Magyarország és az OMV együttműködése keretében országszerte további töltőállomás shopok megújulása várható a SPAR express koncepció szerint.

Háttérinformáció:

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1991 óta van jelen a magyar piacon, és ezen idő alatt hazánk egyik meghatározó élelmiszer és napi cikk kereskedelmi láncává vált. A cég hálózatfejlesztése megalapítása óta töretlen, mely részben üzlethálózat vásárlások (pl. Billa, Kaiser’s, Plus), részben zöldmezős beruházások által valósul meg. Jelenleg országosan több mint 400 SPAR egység üzemel több áruháztípusban (INTERSPAR hipermarketek, SPAR és City SPAR szupermarketek). A cég 2004 óta saját húsfeldolgozó üzemet működtet Bicskén. A hazai SPAR 2012-ben indította el családi vállalkozásban dolgozó kiskereskedőkkel franchise típusú együttműködési programját, a SPAR Partner Programot, amely azóta is folyamatosan bővül.

OMV Hungária Ásványolaj Kft.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra. A budapesti székhelyű OMV Hungária Kft. jelenleg 169 töltőállomást üzemeltet, és 11%-os piaci részesedéssel rendelkezik Magyarországon.

Az OMV töltőállomások multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, további 64 VIVA kávézóban és shopban pedig élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. Az OMV Hungária 51 főt alkalmaz közvetlenül, és 1 650 főt foglalkoztat a töltőállomás-hálózatán keresztül.

OMV Aktiengesellschaft

36 milliárd euró csoportszintű árbevételével és 25 000 fős létszámával (2014. év végi adatok) az OMV Aktiengesellschaft Ausztria egyik legnagyobb tőzsdén jegyzett ipari vállalata. Az Upstream üzletág erős alapokkal bír Romániában és Ausztriában, ezen felül egy kiegyensúlyozott nemzetközi portfolióval is rendelkezik. Az üzletág napi termelése mintegy 309 000 hordó olaj ekvivalens volt 2014-ben. A Downstream üzletágban az OMV finomítói kapacitása évi 17,8 millió tonna és 2014 végén az üzletág mintegy 4 100 töltőállomást üzemeltetett 11 országban. Az OMV gázvezeték-hálózatot működtet Ausztriában, és gáztározókat tart fenn Ausztriában és Németországban. 2014-ben az OMV mintegy 123 terawattóra energiaértékű gázt értékesített.

További felvilágosítás:

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. - Sajtó

Maczelka Márk - kommunikációs vezető

SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. ∙ 2060, Bicske, SPAR út

Mobil: +36 20 823 7891 ∙ E-mail: [email protected]

 

OMV Hungária Ásványolaj Kft. - Sajtó

Ungvárszki Tamás - kommunikációs igazgató

ACTION HELLER Consulting ∙ 1137, Budapest, Szent István körút 12., II./6.

Tel: + 36 20 805 7419  ∙ [email protected]