2015-10-12

Állami gondozottakért futott a SPAR bevásárlókocsis maratonistája

Sajtóközlemény

Nemcsak a 42 kilométeres távot, de a csapadékosra fordult időjárás viszontagságait is legyőzte Iváncsics Zsolt, a SPAR áruházvezető maratonistája a vasárnapi futófesztiválon. A 30. SPAR Budapest Maraton® kihívását ismét bevásárlókocsit tolva tette meg a „Magyar Forrest Gumpként” ismert sportember. Az utolsó közel két kilométer a legnehezebb, egyúttal a legmegindítóbb volt számára: három gyermeket tolt speciális kocsikban. Az akció elérte a célját: összefogásra szólított a nehéz sorsú gyermekekért.

Sajtóközlemény
foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotography.com foto: Molnar Zsolt / www.moartweddingphotography.com

Október 10-én és 11-én a futás ünnepét rendezték meg Budapesten. A Budapest Sportiroda (BSI) a SPAR névadó szponzorálásával most először rendezett kétnapos rendezvényt a mozogni vágyóknak. A nevezési rekord már napokkal az esemény előtt megdőlt: 26 200-an jelezték részvételüket. Idén a nemzetközi és a nemzeti nevezési csúcsot is megdöntötték a futók: a világ 80 országából és az ország 910 településéről érkeztek a futás szerelmesei. A kétnapos futófesztiválon végül mind eddigi rekordot megdöntve 27 860 futó állt rajthoz.

A „Magyar Forrest Gump” és a speciális igénybevételre tervezett bevásárlókocsi elmaradhatatlan résztvevője a SPAR Budapest Maratonnak®. Iváncsics Zsolt ezúttal 20-20 kilométeren keresztül tolt egy-egy gyermeket, akiknek már gyűjtött korábban. A 40. kilométertől egyszerre három összekapcsolt kocsival rótta a kilométereket: Merkl Renátával, Katona Miklós Patrikkal és Erdélyi Rolikával, aki az utolsó métereket már saját lábán, együtt tette meg a futóval és a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóival.

A SPAR színeiben induló Iváncsics Zsolt áruházvezető bevásárlókocsis futásával pártfogoltjainak, a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóinak gyűjtött. A SPAR sátránál több száz plüssjátékot tettek a kocsikba az adományozók. Az állami gondozott gyermekek, akik közül sokan a helyszínen éltették a népes mezőnyt, és persze Zsoltot, ismét egy meghatározó élménnyel lettek gazdagabbak, tudtuk meg Dóka Ritától, a gyermekotthon vezetőjétől.

A SPAR esélyegyenlőségi futamot is segített a rendezvényen, közösen a Fogyatékosok Országos Diáksport és Szabadidő Szövetségével (FODISZ). E futószámhoz több családnak speciális kocsit is biztosítottak az Új Generáció Egyesület támogatásával. Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója örömét fejezte ki, hogy az áruházlánc által támogatott szabadidő-sportrendezvény mindenki számára megadta a mozgás lehetőségét.